Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile obrotów przy 140km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nom podobno od 2.5 zamyka szafę na 4 u nas :)

Opublikowano

Flyer przy silniku 2,7Bit jak mnie pamięć nie myli ma u siebie właśnie skrzynkę z 2.5TDI i jest tak jak mówisz :P

Opublikowano

A to nie u niego sprzęgło jebło przy 220? :)

Opublikowano

Hm, nic nie wiem na ten temat, od jakiegoś czasu nie śledziłem wątku, ale przy takich mocach wszystko mozliwe :)

Opublikowano

No zobaczymy czy ktoś jeszcze z bexa w q się wypowie :) może były różne skrzynki ;)

Z całą pewnościa były. Moja to FUB, według naklejki z pod tylnej kanapy ...
Moja bex quattro będzie HER ciekawe co to :) .

Rozszyfruje to ktoś? :)

A4 Quattro 3.0 V6 - BBJ engine (FRE. GBD gearboxes) & 1.8T petrol - BEX engine (GDZ, HER gearboxes)

6th Gear - 27/37

Final Drive - 35/8

Opublikowano

U mnie 3500 przy 140km/h, skrzynia 5-tka

Opublikowano

Z wyliczeń kalkulatora od przełożeń to mi wychodzi że przy 140 na 6 b to będzie ze 4000 obrotow [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15] obym się mylił :/

http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html

U mnie na 6-tym biegu przy 140 km/h jest 3000 rpm (minimalnie więcej, jakieś ~3050 może).

Może to Ci się przyda - skrzynia GJW (mierzone na oko, może być +/- pół kreski)

2-ka: 3000 rpm -> 45 km/h

3-ka: 3000 rpm -> 65 km/h

4-ka: 3000 rpm -> 85 km/h

5-ka: 3000 rpm -> 110 km/h

6-ka: 2500 rpm -> 120 km/h

3000 rpm -> 140 km/h

3500 rpm -> 160 km/h

4000 rpm -> 180 km/h

Dalej nie sprawdzałem, bo to w mieście pomiar był :kox:

Czyli GJW trzeba szukać :)

Edytowane przez bongod

Opublikowano

No zobaczymy czy ktoś jeszcze z bexa w q się wypowie :) może były różne skrzynki ;)

Z całą pewnościa były. Moja to FUB, według naklejki z pod tylnej kanapy ...
Moja bex quattro będzie HER ciekawe co to :) .

Rozszyfruje to ktoś? :)

A4 Quattro 3.0 V6 - BBJ engine (FRE. GBD gearboxes) & 1.8T petrol - BEX engine (GDZ, HER gearboxes)

6th Gear - 27/37

Final Drive - 35/8

Z tego co czytałem to skrzynia HER to to samo co GDZ, która mam ja:

1st 3.50

2nd 1.89

3rd 1.32

4th 1.03

5th 0.86

6th 0.73

Final Drive 4.38

Więc 140km/h będzie podobnie jak u mnie, przy około 3700 obr/min.

Opublikowano

Jeszcze lepiej :/ zaraz się okaże, że na 6 biegu to maxa będę miał 180 :) .

Myślałem, że spalanie trochę spadnie i hałas a tu 6 b a wyższe obroty paranoja :)

Edytowane przez bongod

Opublikowano

Nie przesadzaj, sam jechałem 220km/h a to nie był koniec i było jeszcze trochę do odciny :wink:

Spalanie generalnie może Ci spaść, na autostradach będzie podobnie ...

Opublikowano

u mnie w BEX przy 160 mam równe 4000 obrotów oznaczenie skrzyni nie pamiętam jutro sprawdzę i podam

Opublikowano

U mnie w 5 b max 230 i odcina :)

u mnie w BEX przy 160 mam równe 4000 obrotów oznaczenie skrzyni nie pamiętam jutro sprawdzę i podam

Liczyłem że spadnie na autostradzie właśnie bo po mieście nie umiem oszczędnie hahahah :)

Nie przesadzaj, sam jechałem 220km/h a to nie był koniec i było jeszcze trochę do odciny :wink:

Spalanie generalnie może Ci spaść, na autostradach będzie podobnie ...

Opublikowano

na 4 biegu odcina u mnie zapłon przy 190 km/h

Opublikowano

Auto jest zrywne, dość ciężkie, stałe 4x4 - trudno być oszczędnym, szczególnie w mieście :kox:

hopek03, ja też właśnie miałem taką prędkość mniej więcej jadąc na 6-stce równo 4 tys obr/min. Więc się potwierdza.

Auto pójdzie około 235-240 km/h w serii ...

Edytowane przez s3ns

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie napiszcie mi proszę ile fis pokazuje spalanie u was przy 140 na najwyższym biegu bo u mnie jakieś cuda się dzieją ostatnio. Wiem że to mało wiarygodne spalanie tam pokazywane ale 8,3? Zwykle miałem 9/9,5 i nie wiem z kąd taka zmiana . :D

Opublikowano

Panowie napiszcie mi proszę ile fis pokazuje spalanie u was przy 140 na najwyższym biegu bo u mnie jakieś cuda się dzieją ostatnio. Wiem że to mało wiarygodne spalanie tam pokazywane ale 8,3? Zwykle miałem 9/9,5 i nie wiem z kąd taka zmiana . :D

Ja niestety nie mam pełnego fis-a, ale wyliczając pod dystrybutorem przy takich prędkościach wychodziło mi około 9 litrów (700 kilometrów na pełnym baku).

opony może zmieniłeś :P? albo jakiejś lepszej jakości paliwo, ale to nie byłoby chyba aż takich różnic.

Może teściową w końcu z bagażnika wyrzuciłeś hehe :P

Opublikowano

Hahahaha :D zatankowałem w gdańsku :) . Taka różnica by była miedzy grodziskiem? Muszę sprawdzić i zalać u siebie :).

Opublikowano

Trudno powiedzieć, ale na paliwie różnicy trochę mogłoby być. Pisząć o teściowej miałem też na myśli wszelką masę, którą może zredukowałeś i zapomniałeś :P?

Zmieniałeś już opony? to też mogłoby też jakiś wpływ. Może ogólnie wszystko po trochu się przyczyniło.

Może też "jechałeś z wiatrem" :P albo za jakimś szybkim tirem hehe :)

Edytowane przez s3ns

Opublikowano
:D nic nie zmieniałem :) było to wczoraj i dziś to samo więc wiatr i tir odpada :)
Opublikowano

Hmmm :) wiatr niekoniecznie :naughty:

nie no ogólnie to zagadka, fis moze żyje swoim życiem. Musiałbyś sprawdzić podobnie jak ja na koniec, miałbyś prawdę na cyferkach dystybutora :decayed:

Poza tym kilku forumowiczów czy tu czy gdziekolwiek na innych forach pisało że wskazania kompa dość częśto nie pokrywają się z rzeczywistością ...

Edytowane przez s3ns