Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Długo kręci w wyższych temperaturach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry przyznaję, iż znalazłem kilka podobnych tematów na forum, ale różnią się od mojego problemu lub go nie rozwiązują.

W możliwym skrócie i po kolei.

Auto zdecydowanie dłużej (około 3-4 sekund) kręci gdy temperatura powietrza jest nieco wyższa.

Co zostało sprawdzone:

- pod vagiem temperatura podawana jest prawidłowo (temp. otoczenia, po krótkim czasie od odpalenia normalnie rośnie)

- jw. sprawdzone obroty podczas odpalania - niemal od razu 150-200Rpm, czyli +/- obroty rozrusznika - odrzucam tym samym czujnik położenia wału etc.

- padło podejrzenie na gaz, ale zakręcony zawór i jazda na benzynie nic nie zmieniły. Wtryski, podciśnienia sprawdzone.

- palenie awaryjne z gazu jest mniej-więcej takie same jak było wcześniej - ciężko wysnuć wniosek

- pompowanie zapłonem nic nie zmienia, bo jak wiadomo w tym typie i tak pompuje tylko raz

- zrobiłem kabelek do pompy paliwa, żeby przed odpaleniem dłużej podpompować paliwo, ale to też nic nie zmienia

- sama pompa nie hałasuje etc.

- po odpaleniu nie kopci etc.

Z grubsza tyle, jakby mi się coś przypomniało dopiszę.

Związek z temperaturą odkryłem stosunkowo niedawno.

Dodam, iż jeśli auto zostanie już raz odpalone to cały dzień pali z dotyku. W temperaturach minusowych również pali normalnie. Silnik - 1.8t.

Edytowane przez piratdread

Opublikowano

odłącz czujnik temp g2/g62 przed przypuszczanym problemowym odpalaniem i sprawdz czy jest ok

Opublikowano

Może puszcza reduktor,przez co zalewa i są takie objawy. Zakręcenie zaworu gazu nie pomoże bo w instalacji nadal pozostaje ciśnienie. Zaklęć gaz, potem niech pochodzi na gazie aż do wypalenia,następnie zostaw do drugiego dnia i wtedy sprawdzaj jak pali. Jeśli od kopa to nieszczelność.

Opublikowano
  • Autor

odłącz czujnik temp g2/g62 przed przypuszczanym problemowym odpalaniem i sprawdz czy jest ok

Ok, dzięki. Sprawdzę jutro rano.

Może puszcza reduktor,przez co zalewa i są takie objawy. Zakręcenie zaworu gazu nie pomoże bo w instalacji nadal pozostaje ciśnienie. Zaklęć gaz, potem niech pochodzi na gazie aż do wypalenia,następnie zostaw do drugiego dnia i wtedy sprawdzaj jak pali. Jeśli od kopa to nieszczelność.

Nie puszcza, dokładnie tak sprawdzałem + dmuchanie kompresorem w podciśnienia, więc gaz można odrzucić.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?

Edytowane przez piratdread

Opublikowano

Ja sprawdzałem inaczej. Żadne dmuchanie tylko zdejmowałem wąż z listwy wtryskowej tak że nie było mowy o dostaniu się gazu do układu.( oczywiście butla zakręcona) No i wyszło że reduktor. Po wymianie paliło na dotyk.