Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ahh sama mapa na 120 km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam w swoim audi zmienić sama mapę na 120 km kolega zajmuje się tym profesjonalnie i ma 3 mapki pod mój komputer 110 km 120 km 130 km i mówi że ta 120 km jest za***ista ze autko śmiga aż miło, co myślicie o zmianie samej mapki?

Czy może co s się stać dla silnika przez więcej km? Wiem że mam słabe wtryski i przydało by się wsadzic 216 ale nie chce mi się narazie lasy tyle ładować na 216 mapkę na 120 km mam za 150 zł po znajomości :)

Opublikowano

skoro twój kolega ma trzy mapki to nie jest profesjonalistą. Profesjonalista robi mapkę pod auto a nie wgrywa gotowce. Gotowców takich pełno w necie odłóż parę zł i zrób mapkę pod swój silnik. Tyle w temacie.

Opublikowano

zanim cokolwiek pozmieniasz to zrob porzadna diagnostyke silnika w celu weryfikacji jego stanu

co do programów za 150 zł z gotowymi mocami , to radze mocno przemyśleć temat , żeby potem nie było niespodzianki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

jakie mogą być konsekwencje takich zmian ?

Opublikowano

Uszkodzony silnik to najpoważniejsze odpuść sobie gotowca bo po wgraniu może się okazać że kopci jak smok nie jedzie. Na początek diagnostyka plus logi i dopiero ewentualna korekta programu.

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano

dziurka w tłoku może się pojawić w przypadku nieszczęsnym typu = mocny soft + niesprawny osprzęt

Opublikowano

zrób logi na początek, skoro twój kolega zajmuje się tym profesjonalnie niech z tych trzech wersji zrobi jedną dobrą, potem wklej komplet logów na czipie a my Ci profesjonalnie powiemy co w trawie piszczy, twój kolega albo zostanie pochwalony albo dostanie lekcje z której mam nadzieje wyciągnie wnioski, zwróć uwagę na 4 biegu na czipie czy z pedałem w podłodze 1500-2500obr nie słychać/czuć wysilonej pracy silnika i napędu, mam na myśli drżenie lub buczenie, teraz logowałem AWX bo mu nowe turbo po regeneracji zaczyna wpadać w tryb awaryjny, regeneracja go kosztowała 1800zł, w logu 011d i innych widzę że jest czip, on na to tak kolega mi wgrał, a ja mu na to że kolega ci rozwalił turbo, było ustawione 1.6bara na seryjnym turbo, to regenerowane turbo było już trzy razy reklamowane i servis zarzekał się że turbo jest ok, servis nie kłamał, winny jest soft kolegi który i tą regenerowaną turbinę by też uwalił, a gdyby soft kolegi był normlany pewnie i seryjna turbina by nie padła i o ile mniej wydatków, jak ktoś sam nie wyjmuje turbo to cztery takie zabiegi to też sporo kasy

Opublikowano
  • Autor

Po czytaniu waszych komentarzy postanowiłem nie wygrać mapy nowej.

Zostawie swoje audi w serii, i tak myślę je jakoś na jesień sprzedawać i wtedy kupie sobie a4 b6 130 km i będzie spoko ;)

Dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Wgrac mozna tylko trzeba to zrobic profesjonalnie :-)