Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działający centralny zamek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam nie mały problem z centralnym zamkiem mianowicie nie reaguje na zamknięcie drzwi kierowcy czyli po prostu nie zamyka auta. Pompka ma numer 4A0 862 257 J

Po rozebraniu pompki i odlutowaniu silnika oraz podłączeniu go na krótko pracuje bez żadnego ale. Sprawdziłem tą fioletową kostkę i napięcie jest na 4 i 1 pinie. Cała elektronika wygląda elegancko nie śmierdzi i nie widać przepalonych ścieżek.

Potrzebował bym kogoś kto ma taką pompkę gdzieś w pobliżu mojej miejscowości abym podjechał i sprawdził czy to instalacja czy pompka mieszkam w chocianowie i jestem w stanie dojechać do 40Km

Opublikowano

Nie zamyka tylko drzwi kierowcy? Inne drzwi i klapy zamyka i otwiera normalnie. Jeśli tak to do sprawdzenia przewód powietrza w drzwiach i siłownik. Może to jakaś nieszczelność?

Opublikowano
  • Autor

Wybacz źle się wyraziłem nie reaguje w ogóle nic się nie dzieje. Przekręcam kluczyk w drzwiach i cisza pompka nie pracuje i nie wiem czy to moja instalacja czy elektronika pompki się posypała...

Opublikowano

Może kwestia mikrostyków w zamkach. Nie podają sterowania do pompki bo zabrudzone. Sprawdź je.

Opublikowano
  • Autor

W niedziele będę obijał boczki na nowo więc będę to miał na wierzchu i na pewno sprawdzę.

Opublikowano

Przy okazji sprawdź wiązki przewodów pomiędzy drzwiami a słupkami.

Opublikowano
  • Autor

A nie wiesz może na której kostce po przekręceniu kluczyka ma sie pojawic jakies napięcie? Mozna by bylo w ten sposob wykluczyc instalacje...

Opublikowano

miałem podobną sytuację zgadałem się z kolesiem zamieniłem pompki i wszystko wróciło do normy

po przekręceniu kluczyka jednak było słychać jedno cyknięcie z pompki i na tym się kończyło,czyli wirnik się nie załączał

mieszkam nie daleko bo w polkowicach tyko że mam inny rodzaj pompki

Opublikowano
  • Autor

Ahh szkoda bo bysmy podmienili. Chcialbym wykluczyc instalacje w samochodzie a to tylko jezeli ktos by mial taka sama pompke...

Opublikowano

Sprawdź luty na płytce - starannie, bo wina leży w 99% w pompce (płytce).

Sam 2tyg temu, przerabiałem ten temat, już szukałem pompki po allegro, i już miałem jechać, ale stwierdziłem, że nie działa to się pobawię.

Rozebrałem ją na części pierwsze, wyczyściłem silniczek - nasmarowałem, i przegrzałem luty na płytce, chyba aż połowę :D

Zabieg się udał, nawet więcej, zaczęła działać nawet lampka sufitowa (chodzi o jej automatykę, zapalanie przy otwieraniu drzwi, itd) :D