Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuner TV w MMI 3G w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie potrzebuje anteny do mmi 3high avant ?

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

8K9 035 225C, 8K9 035 225E i 8K9 035 225J

Opublikowano

Dzięki

Opublikowano

Jak u was odbiera tv ? U mnie w Gdansku dosyc slabo miejscami przerywa to normalne ? czy mozna dodac jakies lepsze anteny ?

Opublikowano

Wszystko zależy od poziomu sygnału. Są miejsca gdzie nie odbiera, a w innych np. jadąc autostradą odbiera idealnie. Ten model tak ma. Ale zawsze kilka kanałów jest dostępnych więc tragedii nie ma. Czasem wystarczy podjechać dosłownie 1m i kanały niedostępne zaczynają odbierać. Co do innych anten to nie próbowałem, pewnie da się zrobić ale anteny będą widoczne a to nie będzie fajnie wyglądać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do czego sa te anteny w szybie tylnej klapy obok wycieraczki ?fc3cc34a58b54d2456086618e553af20.jpg

Opublikowano

Wrzuć większe zdjęcie, żeby było widać w którym miejscu na szybie to jest i jaki jest przebieg tych ścieżek na szybie.

Opublikowano

Pod wycieraczka 5770c0779b0ba1c8091dd9cedc7f373b.jpge904174308f6101f0e75ea246f4e445e.jpg

Opublikowano

Nie mam pewności, ale wygląda mi to na czujnik zbicia szyby. Podobne ścieżki zakończone zaciskami są na bocznych ( tych małych) szybach karoseryjnych w avancie i tam służą jako czujniki zbicia szyby w połączeniu z fabrycznym alarmem.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak wzmocnic sygnal tv w aucie? , mam tuner tv ale nie zawsze jest dość dobry sygnał by właczyć tv tuner staje sie nie używany :(

Opublikowano

@daniell-gda sprawdz odwrotne polaczenie kabli antenowych we wzmacniaczu antenowym klapy tylnej. Ja poczatkowo wpialem odwrotnie i radio slabiej odbieralo i TV

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 14.02.2018 o 23:46, matriw napisał:

@daniell-gda sprawdz odwrotne polaczenie kabli antenowych we wzmacniaczu antenowym klapy tylnej. Ja poczatkowo wpialem odwrotnie i radio slabiej odbieralo i TV

@daniell-gda czy pomogła zamiana miejscami wtyczek?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przymierzam się do montażu tunera u siebie. Po zdjęciu tapicerki wyglada to tak:

czy jak kupię te 2 wzmacniacze to będzie Ok?

Wystarczy wpięcie wtyczek i kabli antenowych bez żadnego lutowania ?(ktoś wspominał o tym wcześniej) Słyszałem ze z lewego słupka trzeba poprowadzić 2 kable antenowe :wtyka zielona i ....?

po co są 3 wyjścia antenowe w słupku prawym skoro tylko jeden będzie wykorzystany (drugi to pewnie dab, a trzeci?) 
tak samo w lewym 6 wyjść a zajętych będzie 4 +dab(2 wyjścia?)

Edytowane przez M4RK0

Opublikowano
1 godzinę temu, M4RK0 napisał:

Przymierzam się do montażu tunera u siebie. Po zdjęciu tapicerki wyglada to tak:

czy jak kupię te 2 wzmacniacze to będzie Ok?

Wystarczy wpięcie wtyczek i kabli antenowych bez żadnego lutowania ?(ktoś wspominał o tym wcześniej) Słyszałem ze z lewego słupka trzeba poprowadzić 2 kable antenowe :wtyka zielona i ....?

po co są 3 wyjścia antenowe w słupku prawym skoro tylko jeden będzie wykorzystany (drugi to pewnie dab, a trzeci?) 
tak samo w lewym 6 wyjść a zajętych będzie 4 +dab(2 wyjścia?)

Ja chętnie zlecę montaż TV dla MMI 3G

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mozecie mi podać kodowanie do tunera bez opcji video out rear entertainment? teraz mam  01000400

druga sprawa to sygnał - na postoju działają wszystkie programy a w trakcie jazdy większość się zacina. tvp info tylko działa ok :) mam wzmaki 8t0035225A i F

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam i proszę o poradę. Mam auto sprowadzone z Korei. Sedan 2014r. W bagażniku jest tuner 4H0919129E. Oczywiście tutaj on nie działa. Chciałbym wymienić go na wersję europejską z końcówką C. Czy patrząc na załączone zdjęcia czegoś brakuje żeby podłączyć nowy tuner? Anteny, wzmacniacze, okablowanie itp?

20190707_195836.jpg

20190707_200024.jpg

20190707_195951.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 8.07.2019 o 18:58, Pewas napisał:

Witam i proszę o poradę. Mam auto sprowadzone z Korei. Sedan 2014r. W bagażniku jest tuner 4H0919129E. Oczywiście tutaj on nie działa. Chciałbym wymienić go na wersję europejską z końcówką C. Czy patrząc na załączone zdjęcia czegoś brakuje żeby podłączyć nowy tuner? Anteny, wzmacniacze, okablowanie itp?

20190707_195836.jpg

20190707_200024.jpg

20190707_195951.jpg

Udało Ci się zamontować odpowiedni tuner ? Dużo przeróbek ? Tez mam A4 z Koreii, taki sam tuner i zastanawiam się czy gra jest warta świeczki.

Opublikowano
4 minuty temu, nightmare__1984 napisał:

Udało Ci się zamontować odpowiedni tuner ? Dużo przeróbek ? Tez mam A4 z Koreii, taki sam tuner i zastanawiam się czy gra jest warta świeczki.

Niestety. Temat odpuściłem. Pytałem w jednej firmie i powiedzieli że trzeba wszystko wymieniać. Koszt około 1500zł. Chyba gra nie warta świeczki i ja dałem sobie spokój. 

Opublikowano
2 godziny temu, Pewas napisał:

Niestety. Temat odpuściłem. Pytałem w jednej firmie i powiedzieli że trzeba wszystko wymieniać. Koszt około 1500zł. Chyba gra nie warta świeczki i ja dałem sobie spokój. 

:shock3: No nie tyle to też nie będę płacił za TV która i tak nie wiadomo jak działa. Myślałem że wystarczy wymiana tunera na 4G0919129C + ewentualnie nowe wtyczki i po temacie. Popytam we Wrocławiu w wolnym czasie i dam znać jak się czegoś dowiem.

Opublikowano
Godzinę temu, nightmare__1984 napisał:

:shock3: No nie tyle to też nie będę płacił za TV która i tak nie wiadomo jak działa. Myślałem że wystarczy wymiana tunera na 4G0919129C + ewentualnie nowe wtyczki i po temacie. Popytam we Wrocławiu w wolnym czasie i dam znać jak się czegoś dowiem.

Ja przesłałem zdjęcia do Navipol z zapytaniem ile będzie kosztować przeróbka. Dostałem info że wygląda to na montowane już przez kogoś i na pewno trzeba przerobić instalację. Koszt wymiany tunera na dvb-t 1499zł. Taką dosłownie otrzymałem odpowiedź. Widać że temat im chyba jest mało znany bo instalacja jest oryginalnie zakładana tylko idzie na inny kraj gdzie dvb-t można byłoby sobie wsadzić głęboko w d....

Jeśli coś znajdziesz to daj mi znać. Póki co to ta cena mnie odstraszyła.