szustek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam Mam problem a mianowicie silnik szarpie potrafi też strzelić przy dodawaniu gazu, jak delikatnie operuje gazem to tego problemu nie ma, wciskając gaz do dechy najpierw szarpie lecz po osiągnięciu ponad 4 tyś przestaje, dodam że objawy te nasilają się przy ciepłym silniku podpiąłem vaga i pokazalo mi błąd nr 18010 napięcie zasilania sterownika 30 za niskie brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem- błąd sporadyczny 1120 Ustawienie wałka rozrządu uszkodzenie mechaniczne- błąd sporadyczny błędy usunąłem, po ponowym uruchomieniu silnika i przejechaniu kilku km błędy się nie pojawiają ale objawy jak były tak zostały teraz nie wyświetla żadnych błędów, co może być przyczyną tego szarpania i strzelania ?? Dodam że sprawdzałem w ciemności Cewkę i nie ma przebicia przewody wymieniane pół roku temu, przepływomierz miesiąc temu
chudy30 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 świece wymień i na pewno cewka siedzi miałem ten sam problem,podmień na oryginalną używaną i zobacz efekt
jacek70 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Znasz błędy po diagnozie ,teraz je wyeliminuj A powinno być ok. Coś masz z rozrządem albo się przestawił albo wina czujnika.
szustek Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 Wymieniłem cewkę, przewody na nowe i silnik normalnie pracuje, także winowajcą była cewka (była pęknięta) błędu ustawienia wałką rozrządu już nie ma także pewnie był spowodowany uszkodzoną cewką
Rekomendowane odpowiedzi