Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi 003 i 011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poddaje sie...... powodzenia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Już? Tak szybko? Liczyłem na jakieś zdjęcie manometru z "- PSI".

Dobra korzystając z "dłuższego dnia" i poprawy pogody wymieniłem zawór N75 na nowy zamiennik od Pierburga i przedmuchałem wężyk map sensora - coś tam siorbało, ale nic z wężyka się nie wylało. Logi wyglądają teraz tak: http://vaglog.pl/log_204678.html

Stawiam na to, że wyglądają lepiej, ale czy dobrze? Wcześniej było bardziej chaotycznie: http://vaglog.pl/log_201168.html, chyba, że spowodowane to było logowaniem 2 grup naraz. Tak więc teraz zostaje jedynie turbo...

Edytowane przez HatefulEvil

Opublikowano

Wygląda to na albo żle złożone turbo albo ten wężyk co ci pisałem jest zaolejony prosty test zdejmujesz i zakładasz wężyk od gruszki i patrzysz jaki skok ma sztanga ma być około 2 cm po logu widać ewidetnie dalej przeładowanie map sensor w ecu bardzo rzadko siada praktycznie sie nie spotkałem

Opublikowano
  • Autor

No to turbo jedynie, pisałem przecież, że wężyk przedmuchiwałem i nic mu nie było. Sztanga sama w sobie też miała prawidłowy skok - pozostaje jedynie regulacja, tylko skoro mam niedoładowanie przy dole a przeładowanie na górze to już wgl nie wiem jak to ogarnąć.

Opublikowano

a na sztandze są fabryczne oznaczenia farbą

Przed czyszczeniem turbo miałeś brak podciśnienia czyli łopatki nie pracowały po czyszczeniu masz przeładowanie czyli wygląda że coś zle złożyłeś

Opublikowano
  • Autor

Tylko czy nie powinno albo przeladowywac od poczatku do konca albo niedoladowywac jezeli cos jest przestawione? Tak czy inaczej biorę teraz turbo na target tylko bede w d*pie jak jednak wyjdzie na moje ze pierscien jest dobrze wlozony - bo nie mam pomyslu co ruszyc dalej...

Opublikowano

Nie od początku do końca turbina zaczyna ciągnąć od powiedzmy 1700 obr w zwyż przeważnie między 2.5 tys zaczyna przeladowywac rozbieraj turbo dużo pracy nie ma Weź zdjęcia z neta i porównaj czy jest ok

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dobra w końcu rozdłubałem swoje turbo. Koniec końców mieliście racje z tym pierścieniem :D (Daduś zjebałeś :> ) Poskładałem wszystko z powrotem i chu... steczka :> http://vaglog.pl/log_231295.htmlniedoładowanie: - już wolałem to przeładowanie, bo teraz to się wcale nie da jeździć. Kod błędu:

1 Fault Found:
00575 - Intake Manifold Pressure
17-00 - Control Difference

pewnie nie wnosi nic więcej jak logi. Zauważyłem, że na biegu jałowym jak zdejmę wężyk z gruszki i założę go z powrotem to sztanga unosi się do samej góry i nagle opada do połowy. Czyżby gruszka walnięta - tylko czy wtedy nie powinna się z powrotem podnosić sztanga do góry i opadać i tak cyklicznie?

Opublikowano

zmierz podcisnienie.

Opublikowano
  • Autor

faktycznie podcisnienie traci sie na wejsciu do gruszki. Jutro jak pojdzie dobrze dokladnie obcykam gdzie sie traci. Prawdopodobnie jebne, bo obstawiam teraz N75 ktory mam "NOWY od kilku miesiecy", a tak samo jebnela mi pompa hamulcowa :/

Opublikowano

Mało prawdopodobne, bardziej obstawiam nieszczelność

Opublikowano
  • Autor

Nie wyjaśniłem jak to wygląda: podciśnienie rośnie do 0,7-0,8 i nagle spada do 0,2-0,3 czy coś w ten deseń. Gdyby zwyczajnie nie osiągało jakiejś wartości to też obstawialbym nieszczelność układu. Choć pewnie różnie może być.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

http://vaglog.pl/log_232056.html

żadnych błędów - wygląda na to, że w końcu jest cacy (wprawdzie nie blokowałem jeszcze licznika po tym zabiegu, ale wygląda obiecująco). Nowy N75 który kupiłem prawdopodobnie od początku był wadliwy, bo wsadziłem stary i wszystko działa jak powinno (ja to mam szczęście z tymi nowymi zamiennikami...).

Dziękuję wszystkim za pomoc. Jakby ktoś był w gliwicach/katowicach na zlocie to dajcie znać na priv to wpadnę z bażantem :P