Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S-tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj . Mam pytanie . w skrzyni s-tronic z tego to poszukałem w jednych jest tryb sport na lewarku od biegów na samym dole , a niektórych nie ma trybu sport koło lewarka tylko koło radia są 3 tryby (komfort ,auto i dynamic) . Jedna i druga to s-tronic , niewiesz od czego to zależne że w jednych jest sport w lewarku a w innych nie ma tylko na konsoli . Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

podpinam się pod pytanie

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem już odpowiedź . Te przyciski to Audi Drive Select , ja włączyłem sobie w komputerze tą fukcję i teraz mam na MMI fukcje Audi Drive Select . Można ustawiać silnik , skrzynie biegów i układ kierownicy w 3 trybach : Comfort , Auto , Dynamic . Natomiast w niektórych modelach jest w desce rozdzielczej przełącznik do tego , równie dobrze można to sobie wstawić . Tutaj jest fajnie opisane . http://a4-klub.pl/index.php?/topic/271003-odblokowanie-audi-drive-select/. Pozdro

Opublikowano

Chodzi mi tutaj dokładnie o audi S4 B8 2010, szykuje się do zakupu i widzę że są dwie wersje obie są STRONIC i z tą różnicą która opisales. I teraz się zastanawiam czy nie stracę bo ta co mam kupić ma właśnie audi drive select ale nie ma S na przekładni

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja z kolei mam s-tronic z trybem sport a nie mam audi drive select. Po przelaczeniu skrzyni na sport oedal gazu jest duzo bardziej czuly, samochod jedzie na wyzszych obrotach, i ciagnie biegi dluzej. Ale co jeszcze mi sie bardzo podoba, to przy redukcji sa fajne miedzygazy. Nie wiem czy tylko w 3.0tfsi v6 czy tez w mniejszych. Ale bardzo fajna sprawa.

Z kolei nie jezdzilem z audi drive select i nie wiem co sie zmienia w trybie np dynamic. Wiec jak ktos wyjasni to bedzie spoko :)

Z tego co czytalem i pytalem pare osob to lepiej sie wypowiadaja o tym s-tronicu z trybem sport. (Mozna rzucic okiem na moje auto - jest tam akurat zdjecie lewarka)

Opublikowano

Jeździłem ostatnio A3 z S-tronikiem (z S), niestety autko posiadało bardzo mały 1.4 silniczek i niestety skrzynia nie spisuje się najlepiej w takim zestawieniu , z powodu braku mocy w silniku skrzynie głupieje, na S wchodzi na bardzo wysokie obroty i po odpuszczeniu pedału gazu zostaje ne biegu (nie redukuje) co jest jak dla mnie dość dziwne, efekt był taki że jechałem 80kmh z wyjącym na maksa silnikiem :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Mysle ze duzej roznicy nie ma pomiedzy na lewarku S i jak go nie masz , bo jak jedziesz na D i w MMI zmienisz na dynamic skrzynie i silnik to i tak samo zmienia na S i jedzie tak samo jakbyś miał wrzucony tryb S , natomiast niewiem jak jest ze wspomaganiem bo jak na MMI wybierzesz dynamic to kierownica duzo cieżej chodzi , musze sprawdzić jak wrzuce tryb S czy kierownica będzie ciężej chodzić a na MMI będzie comfort lub auto

Jeździłem ostatnio A3 z S-tronikiem (z S), niestety autko posiadało bardzo mały 1.4 silniczek i niestety skrzynia nie spisuje się najlepiej w takim zestawieniu , z powodu braku mocy w silniku skrzynie głupieje, na S wchodzi na bardzo wysokie obroty i po odpuszczeniu pedału gazu zostaje ne biegu (nie redukuje) co jest jak dla mnie dość dziwne, efekt był taki że jechałem 80kmh z wyjącym na maksa silnikiem :facepalm:B

Było tak ponieważ tryb S nie służy do delikatnej jazdy , służy to koszystania z osiągów , ale z tak małym motorem w serii ciężko mówić o osiągach . Tryb S specjalnie utrzymuje większe obroty silnika żeby kierowca miał szybszy czas reakcji i nie będzie jechać 80km/h z obrotami takimi jak na D :)