Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Puka przód przy zmianie biegów i skręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem od niedawna z strzelaniem pukaniem w prawej przedniej stornie. Dzieje sie tak jeżeli szybciej puszcze sprzęgło przy zmianie biegów wtedy szarpie pukając, czuć to w nogach. Przy ostrym ruszaniu w lewo nic sie nie dzieje takiego ale ja za chwile zmieniam kierunek ostrzej w prawo to jest jeden strzał w pobliżu prawego koła i dalej jest dobrze juz. Mechanik kazał mi ponieś jedno koło przednie i zobaczyć czy będzie sie obracać pondnesione koło czy bedzie próbował ruszać i obracało sie koło . Czyli dobrze. sprawdziliśmy przeguby i nie ma luzu żadnego. Co to może być ?

Opublikowano

Przeguby do wymiany. Tak właśnie stuka jak padają.

Opublikowano
  • Autor

no ale 0 luzów jak trzymam przegub i ruszam kołem ;/

Opublikowano

A reszte zawieszenia w jakim masz stanie? Nie masz luzów na końcówkach lub wahaczach?

Opublikowano
  • Autor

było wymieniane i luzu też nie ma ;/

Opublikowano

A Twój mechanik nie może go sprawdzić tylko Ci jakieś światłe rady daje?

A jak na skręconych kołach w prawo gwałtownie ruszysz to stuka mocno?

Powiem Ci że u mnie też tak jest że jest co jakiś czas mocne puknięcie z prawej, szczególnie jak wchodze ostro w zakręt, ale to ewidentna wina dobitych wahaczy.

Opublikowano

To wszystko zależy od tego co puka i jak. Trudni to opisać, najlepiej posłuchać. Powiem tylko że jeśli na skręconych kołach tęsknota to na 100% przegub. Dobry mechanik nie powinien mieć kłopotu z diagnozą.

Opublikowano
  • Autor

sprawdził tylko w kanale luzy i kazał mi zobaczyć czy koła sie nie blokują .. Zobacze czy przy ruszaniu na skręconych kołach jest stukanie. To stuknie ze 3 razy i tyle. najcześciej przy ruszaniu, zmianie biegów z 1 na 2 a póżniej już nic nie słychać

skręcałem i szarpałem i żadnych puków nie ma ;/ tylko przy zmianie biegów i od czasu do czasu przy gwałtownym ruszaniu. a może amortyzator czy łożysko na nim poszło ?

Opublikowano

przednia poducha silnika w jakim stanie? jak by była słaba to objawy pasują w 100% :)

poza tym wszystkie śruby sanek i wahaczy trzeba posprawdzać

Opublikowano
  • Autor

zbytnio nie weim jak sprawdzić tą poduszke bo ona jest osłonięta tym kapturkiem

Opublikowano

Otwórz maskę Zaciagnij ręczny i próbuj ruszać do przodu. Jak sipnik będzie stawał dęba i dziwnie sie wychylal to poduchy silnika juz sie kończą