KowaI Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Mam problem z wycieraczkami przednimi. Zatrzymują się nie w tym miejscu co powinny. Zatrzymują się o pół obrotu za daleko. Jak włączę je żeby raz zebrały to idą do góry do dołu i powinny zostać na dole a one idą do góry i zostają w maksymalny lewym wychyleniu. Cały mechanizm nie jest zatarty bo pracują normalnie, przerwy też są i na najszybszym biegu jest szybciej niż na innych. Rozbierałem przekaźnik 377 i są w nim na przekaźniki i jakiś scalak. Cewki w przekaźnikach są OK bo je mierzyłem i już zgłupiałem o co chodzi. Może ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem. Bo nie wiem który element jest odpowiedzialny za informowanie silnika kiedy ma się zatrzymać.
jacek70 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Poczytaj temat o zatartym mechaniźmie wycieraczek. Masz do przeglądnięcia mechanizm i tarcze silnika.
KowaI Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 Ale to da się naprawić czy szukać drugiego mechanizmu?. Bo jak to wyjmę to bym dwa razy tego nie rozbierał tylko założył drugi.
jacek70 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 W twoim przypadku działa, a więc czyszczenie i smarowanie powinno wystarczyć.
KowaI Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 OK naprawiłem. Faktycznie było z jednej strony zapieczone i przez to przesunęło się o dokładnie pół obrotu regulacja na środkowej śrubie. Wszystko przeczyściłem papierem ściernym i nasmarowałem smarem grafitowym. Tylko trzeba się troche nakombinować żeby ustawić dobrze na środkowej śrubie. Pozdrawiam i dięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi