Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kolejność kodowania po kolizji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanko do was a mianowicie składam moje audi po kolizji i został mi montaż poduszek powietrznych oraz wymiana napinaczy pasów bezpieczeństwa pas od strony pasazera jest zablokowany, chodzi mi o kolejność montazu i kodowania czy muszę wymontowac sensor i go odblokować wtedy dopiero będę mógł montowac poduszki a na koniec skasować błędy czy trzeba to zrobić jakoś inaczej boję się zeby poduszki same nie odpaliły po montażu nie chcę popełnić błędu dlatego proszę o waszą pomoc moze ktoś przerabiał ten temat i pomoże z góry dziękuję pozdrawiam

Opublikowano

Zakladasz pasy i poduszki i kasujesz błędy jak się nie da to sterownik trzeba wyczyści (crash data) i wsio.

Opublikowano
  • Autor

Czy czujniki które są zamontowane na pasie przednim trzeba dawać nowe jesli te stare sa nie uszkodzone?

Opublikowano

Jeśli czujniki uległy uszkodzeniu lepiej daj nowe czy tam nawet używane ale bez uszkodzeń, jeśli są całe to nie koniecznie. Sterownik zapewne ma zapisany Crash więc zanim podepniesz świeże poduchy wyczyść go a najlepiej kup bez Crasha bo nie każdy potrafi prawidłowo wyczyścić a znane sa przypadki kiedy źle wyczyszczony sterownik odpalił poduszki nie w tym momencie kiedy powinien..

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Za dużo bajek się naczytales z wystrzelonymi poduszkami ;)

Kolego jakie czujniki na pasie przednim masz na myśli?

Opublikowano

Nie naczytałem się tylko znany jest przypadek kiedy źle wyczyszczony sterownik wystrzelił poduszki i to nie przy WYPADKU..

Opublikowano

Jakieś konkrety czy koledzy opowiadali?

Opublikowano
  • Autor

Tak chodzi mi o czujniki na pasie przednim

Opublikowano

Nie wiem jak w B6 , ale w B7 żadnego crash data w sterowniku nie trzeba czyścić .

Wymienia się poduszki i zablokowane pasy , kasuje błędy w module 15 i to wszystko.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jak w B6 , ale w B7 żadnego crash data w sterowniku nie trzeba czyścić .

Wymienia się poduszki i zablokowane pasy , kasuje błędy w module 15 i to wszystko.

Dzięki za konkretną odpowiedz czy stare czujniki na przednim pasie mogą zostać jeśli nie sa uszkodzone?