a4mwo Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Mam mokry dywan z tyłu za fotelem za kierowcą. Dywan mokry i pachnie płynem do spryskiwaczy. Słyszałem, że to częsty problem w avancie. Prawdopodobnie wypiął się jakiś przewód lub jest nieszczelny. Sprysk na tylną szybę działa, ale dopiero po długim trzymaniu manetki, musi wpierw napompować. Macie pomysł co to może być, lub jakieś info, zdjęcia, jak się dobrać do przewodu, który idzie wnętrzem na tylną szybę?
jacek70 Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Może pęknięty wężyk w klapie. U mnie spadł z łącznika i zalałem cały tył.
a4mwo Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Opublikowano 11 Lutego 2015 Możliwe jest, aby z klapy zalało dywan za kierowcą? Myślałem też, że coś może być w prowadzeniu wężyka do tylnej szyby. Może jakaś osoba spotkała się z tym problemem.
jacek70 Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Weź i tą opcję pod uwagę. Mógł też pęknąć w innym miejscu. Tylko mam pytanie. Którędy on biegnie? Nie czasem pod spodem?
a4mwo Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Opublikowano 11 Lutego 2015 Wydaje mi się, ale mogę się mylić, ale idzie on chyba pod plastikową wewnętrzną osłoną progu. Zapewne czeka mnie rozbieranie wnętrza i szukanie wycieku. Dywan kierowcy suchy, tylko za kierowcą jest mokry i czuć wyraźnie zapach płynu do spryskiwaczy.
sinq Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Siema Przerabiałem temat tylko, że u mnie nie działał spryskiwacz na tył. Ja miałem rozpięty wężyk pod lewą nogą kierowcy tam gdzie jest podstopnica. Wężyk na tył idzie przez lewą stronę auta z całą wiązką i później chyba w okolicach tylnej kanapy przechodzi na prawą stronę auta. Na początek ściągnij siedzisko tylnej kanapy. powinieneś zobaczyć wiązkę która idzie na tył, będziesz też musiał ściągnąć plastiki progowe żeby dostać się pod wykładzinę. Edytowane 11 Lutego 2015 przez sinq
a4mwo Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Opublikowano 12 Lutego 2015 U mnie spryskiwacz tylnej szyby działa, tylko dopiero 'pryska' płynem po około 20 sekundach od przytrzymania manetki. Gdzieś ucieka, i właśnie dlatego mam tył mokry.
Rekomendowane odpowiedzi