Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolka żarówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie czy ten komunikat świadczy o uszkodzonej żarówce czy odnosi się do chłodzenia i jeszcze pytanko czy wskaźnik średniego zużycia paliwa można w jakiś sposób skasować , bo wszystko inne kasuję przyciskiem u dołu przełącznika od wycieraczek zostaje tylko średnie zużycie oraz ilość kilometrów pozostała do przejechania bo dobrze myślę że kółeczko z kreseczką to chwilowe spalanie??? Pozdrawiam.

Sorki wkleiłem fotkę ale coś nie poszła ,chodziło mi komunikat na wyświetlaczu przekreśloną żarówka pod spodem kreska wskaźnik chłodzenia z dopiskiem coolant.

Edytowane przez Bananas

Opublikowano

Kółeczko z kreseczką to średnie spalanie i to możesz kasować.

Opublikowano
  • Autor

Czyli kółeczko z kreseczką średnie spalanie to moge skasować natomiast chwilowego nie skasuję?

Opublikowano

Chwilowego nie da się skasować bo niby jak. Chwilowe spalanie to spalanie aktualne które zmienia sie cały czas w zależności jak mu dusisz na gaz.

Opublikowano
  • Autor

To chyba u mnie jest coś nie halo czy to normalne żeby przy normalnym ruszaniu chwilowe spalanie wskazywało 40l/100 a średnie moim zdaniem powinno być w miare stałe a u mnie się zmienia wstępnie 20 potem spada do 8 znowu rośnie do 13 i tak w koło.

Opublikowano

Średnie spalanie pokazuje w przybliżeniu ile pali twoje auto na przejechanym dystansie. Jeśli zerujesz co chwilę wskazania to nie dziw się że średnie spalanie wychodzi wysokie. Nie kasuj nic przez kilka dni, pojeździj i zobacz czy coś się zmieniło. Pamiętaj że wskazania na fisie nie muszą pokrywać się z rzeczywistością. Najlepiej spalanie sprawdzić przy tankowaniu.

chodziło mi komunikat na wyświetlaczu przekreśloną żarówka pod spodem kreska wskaźnik chłodzenia z dopiskiem coolant

Przekreślona żarówka oznacza że któraś z żarówek się spaliła, przejrzyj czy działają wszystkie. Co do drugiej kontrolki to sprawdź poziom płynu w zbiorniczku. Jeśli jest ok to podepnij pod kompa, sprawdź zapisane błędy. Może któryś z czujników padł

Edytowane przez Chaberiusz