Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Buzer - głośnik przypominający o światłach B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jak w temacie, nie działa głośnik przypominający o włączonych światłach, co można z tym tematem zrobić ? Gdzie ten głośnik jest zlokalizowany i czy wymiana jest pracochłonna ? Słyszałem o głośniczku w licznikach, ale dodam, że wszystkie sygnały tzn o niskim poziomie paliwa czy innych alertach słychać, brakuje tylko tego od włączonych świateł.

Dziękuję za odpowiedzi :)

Opublikowano

glosniczek masz za zegarami

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za profesjonalną odpowiedź, w takim razie wezmę się za to prawdopodobnie, jeszcze tylko nie wiem skąd głośniczek zaadaptuję ale podzwonię i poszukam, aby wystarczył na lata :)

A skąd bierze, się fakt, że inne komunikaty dźwiękowe są, a tego akurat nie ma ?

Edytowane przez andre1992

Opublikowano
  • Autor

a który buzer w takim razie odpowiada za dźwięk sygnalizujący nie zgaszone światła tzn gdzie go znajdę :) ?

Opublikowano

A jak otworzysz drzwi to lampa podsufitowa Ci się zapala?

Bo jeżeli nie to wina może leżeć w mikrostyku w zamku...

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję ,w takim razie muszę dokładnie zweryfikować , sprawdzę czy lampka po otwarciu drzwi się otwiera, i spróbuję odpiąć kostkę z tylnej lampy, wtedy powinien ten buzer się odezwać o uszkodzonej żarówce, skoro od błędów,informacji pojawiających się na zegarach i od nie wyłączonych świateł jest ten sam głośniczek, dobrze myślę ?

Opublikowano

skoro piszesz że reszta wpływa na dźwięk głośniczka, więc to pewnie też zadziała, sprawdź tą lampkę czy się zapala czy nie ofc przy otwartych drzwiach, jak nie to mikrostyk :)

bo ja w swojej a4b5 mam właśnie ten problem, nie kiedy działa a nie kiedy nie, raz się lampka zapali a raz nie, a za tym idzie raz alarm rozblokuje a raz nie, i raz sygnalizuje przy zapalonym świetle a raz nie.

jeszcze ewentulanie, otwórz drzwi pasażera i zobacz co się dzieje, bo może też być przeróbka z anglika, i buzer będzie działał na drzwiach pasażera :D

Opublikowano

A światło po otwarciu drzwi masz. Daj odp.jeśli nie to problem w nikrostyku zamka.

Opublikowano
  • Autor

Witam, odpiąłem kostkę od lampy w klapie i nic nie pika, jest tylko sygnał na wyświetlaczu ale sygnału BRAK

Zakupiłem głośniczki

średnica 18mm - 16om 25W

średnica 22mm - 8om 25W

który będzie lepszy ? (sprawdzałem lampka po otwarciu działa, na konsoli również pokazują się otwarte drzwi)

Opublikowano

najlepiej będzie jak wsadzisz taki sam :)

btw. a drzwi pasażera otwierałeś? :D

Opublikowano

Nie zaszkodzi sprawdzić obydwa. Będziesz miał porównanie jaki mają dźwięk.

Opublikowano
  • Autor

no tak wstawiłem mniejszy jest ciszej o połowę przy otwarciu drzwi ale działa :)