andre1992 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam wszystkich jak w temacie, nie działa głośnik przypominający o włączonych światłach, co można z tym tematem zrobić ? Gdzie ten głośnik jest zlokalizowany i czy wymiana jest pracochłonna ? Słyszałem o głośniczku w licznikach, ale dodam, że wszystkie sygnały tzn o niskim poziomie paliwa czy innych alertach słychać, brakuje tylko tego od włączonych świateł. Dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadral20004 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 glosniczek masz za zegarami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitroo Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Tutaj masz instrukcję wymiany tego buzzera: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/223485-a4-b6-avf-by-simon-75/?p=3762765 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1992 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Dziękuję za profesjonalną odpowiedź, w takim razie wezmę się za to prawdopodobnie, jeszcze tylko nie wiem skąd głośniczek zaadaptuję ale podzwonię i poszukam, aby wystarczył na lata A skąd bierze, się fakt, że inne komunikaty dźwiękowe są, a tego akurat nie ma ? Edytowane 12 Lutego 2015 przez andre1992 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwiara Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Tutaj masz instrukcję wymiany tego buzzera: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/223485-a4-b6-avf-by-simon-75/?p=3762765 To nie jest ten buzzer. Skoro komunikaty o rezerwie i inne są to znaczy ze głośniczek w liczniku jest sprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1992 Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) a który buzer w takim razie odpowiada za dźwięk sygnalizujący nie zgaszone światła tzn gdzie go znajdę ? Edytowane 12 Lutego 2015 przez andre1992 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
las3rr Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 A jak otworzysz drzwi to lampa podsufitowa Ci się zapala? Bo jeżeli nie to wina może leżeć w mikrostyku w zamku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1992 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dziękuję ,w takim razie muszę dokładnie zweryfikować , sprawdzę czy lampka po otwarciu drzwi się otwiera, i spróbuję odpiąć kostkę z tylnej lampy, wtedy powinien ten buzer się odezwać o uszkodzonej żarówce, skoro od błędów,informacji pojawiających się na zegarach i od nie wyłączonych świateł jest ten sam głośniczek, dobrze myślę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
las3rr Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 skoro piszesz że reszta wpływa na dźwięk głośniczka, więc to pewnie też zadziała, sprawdź tą lampkę czy się zapala czy nie ofc przy otwartych drzwiach, jak nie to mikrostyk bo ja w swojej a4b5 mam właśnie ten problem, nie kiedy działa a nie kiedy nie, raz się lampka zapali a raz nie, a za tym idzie raz alarm rozblokuje a raz nie, i raz sygnalizuje przy zapalonym świetle a raz nie. jeszcze ewentulanie, otwórz drzwi pasażera i zobacz co się dzieje, bo może też być przeróbka z anglika, i buzer będzie działał na drzwiach pasażera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 A światło po otwarciu drzwi masz. Daj odp.jeśli nie to problem w nikrostyku zamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1992 Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Witam, odpiąłem kostkę od lampy w klapie i nic nie pika, jest tylko sygnał na wyświetlaczu ale sygnału BRAK Zakupiłem głośniczki średnica 18mm - 16om 25W średnica 22mm - 8om 25W który będzie lepszy ? (sprawdzałem lampka po otwarciu działa, na konsoli również pokazują się otwarte drzwi) Edytowane 15 Lutego 2015 przez andre1992 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
las3rr Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 najlepiej będzie jak wsadzisz taki sam btw. a drzwi pasażera otwierałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Nie zaszkodzi sprawdzić obydwa. Będziesz miał porównanie jaki mają dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre1992 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 no tak wstawiłem mniejszy jest ciszej o połowę przy otwarciu drzwi ale działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi