motogrzech Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam temat jest dość zakrecony:/ kupiłem auto z kluczykiem standard scyzoryk, który pasyjne do stacyjki i zamków lecz pilot nie działa:/ do otwierania centralnego zamka jest drugi badziewny pilot universalny.mi przychodzą trzy rozwiązania do głowy 1.ktoś zgubił pilota i aby nie robić sobie kosztów zamontował nowego z centralkom za 50zl.i ten co mam pilot nie jest od tego auta 2. Spaliła mu się ta centralna w aucie od pilota i taz aby nie robić kosztów zastosował drugą 3.serwis chciał za dużo za przyuczenie nowego pilota i znalazł takie rozwiazanie. Może ktoś ma jeszcze inny pomysł? Od czego zacząć badanie problemu? Gdzie w sedanie b7 jest ta centralka od pilota??
Gość cwiara Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Klucze-piloty są przyuczane do Modułu Komfortu który znajduje się pod nogami kierowcy. Być może ten pilot w kluczyku jest przyuczony do modułu komfortu ale sie rozprogramował. Przekręć zapłon i naciśnij przycisk w kluczyku. Jeśli to nic nie da trzeba spróbować przyuczyć pilota vagiem: moduł komfortu->adaptacja->kanał 21.
robitl Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) nie wiem jak u ciebie ale u mnie w b5 pilot przestał działać po tym jak padł akumulator, wystarczyło pokasować błędy i sparować pilot z samochodem(co wcale nie było takie łatwe, jeden kluczyk w stacyjkę na zapłon drugi w drzwi, zamykać otwierać naciskać i jakimś cudem się udało, ale to chyba fartem tylko). Edytowane 12 Lutego 2015 przez robitl
motogrzech Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Pierwszą opcję sprawdziłem w stacyjke zamknąć otworzyc nic nie dało. Mam vaga muszę poczytać i tak spróbować dziex Ps ale nasuwa się pytanie czemu ktoś odrazu zastosował pilota uniwersalnego i gdzie go wpiol czy nic nie uszkodził Edytowane 12 Lutego 2015 przez motogrzech
Gość cwiara Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Fachowców nie brakuje Moze tez byc tak ze pilot w kluczyku uszkodzony i ktos zalozyl zewnętrzna centralkę. Albo wpiął sie w centralny w drzwiach albo sterownik po canie.
Fuksik30 Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 chciałbym się dołączyć ,ale mam trochę inny problem nie działa mi tylko otwieranie tylnej klapy z pilota wszystko inne działa da się coś z tym zrobić????????????
motogrzech Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 Wyczytalem ze piloty orginalne b7 nie mają diody mój ma czy to ma coś wspólnego??? Wasze mają??? Jak naciskam miga na czerwono. Zna się ktoś na kodowaniu??? Jak podloncze koma nie mogę nic zmienić w kanale kodowania 21 jak na filmie z klubu
Gość cwiara Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 chciałbym się dołączyć ,ale mam trochę inny problem nie działa mi tylko otwieranie tylnej klapy z pilota wszystko inne działa da się coś z tym zrobić???????????? Jak otwierasz tylną klapę ? Przyciskasz i trzymasz przycisk w pilocie?
Rekomendowane odpowiedzi