Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaż zestawu głośnomówiącego nokia CK-7W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Montaz zaczalem od wyjecia schowka (trzy sroby u gory. dwie na dole w rogach 8mm). Nastepnie wymontowalem radio (dwa kluczyki i ciagniemy do siebie), potem sterowanie klimy( lapiemy od spodu i delikatnie z czuciem ciagniemy).

Zestaw umiescilem za schowkem. Podlaczenie tez jest dosyc proste. Z zestawu wychodza 4 kable czarny, czerwony, zolty i niebieski, plus kabel do glosnika (czerwony i czarny).

Podlaczenie wyglada nastepujaco: - czarny idzie do masy brazowy we wtyczce radia ( GND )

- czerwony poprzez bezpiecznik 2A do czerwonego we wtyczce radia ( staly +)

- zolty do radia pod styk oznaczony "MUTE"

- i niebieski ja podlaczylem pod rozlaczany + poprzez bezpiecznik 1A (uzylem tego we wtyczce CD zmieniarki)

- kabel glosnika czerwony pod "TEL+" i czarny "NF-"

mikrofon i przycisk odbierania umiescilem pod sterowaniem klimatyzacji (zdjecia ponizej)

image009cp2.th.jpgthpix.gif

image008pl2.th.jpgthpix.gif

przydatne linki: http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_CK-7W_UG_pl.pdf - manual zestawu

http://www.erta.ru/base/audi/concert_cd.shtml - uklad pin'ow

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie za bardzo to rozumiem mozesz mi to wytłyumaczyc ??

hmm bo nigdzie tych kabli na schematach nie ma :)

Opublikowano

Nie wiem o co mu chodzi z kablami, ale dodam tylko, że mikrofon od tego zestawu da się włożyć w miejsce które Audi przewidziało. Wystarczy otworzyć plastikowa obudowę mikrofonu ( jest solidnie sklejona ) potem minimalnie dociąć gumową osłonę płytki PCB i będzie prawie jak ulał pasować. Mnie się udało i pozbyłem się jednego grata z kabiny.

Opublikowano

no dobra zestaw juz mam :) w sobote montuje :)

tylko zastanawia mnie jedno czy on rozebral ten gosnik fabryczny i podłaćzył

Opublikowano

Dajcie znać jak się Wam sprawuje ten zestaw bo sie przymierzam do jego zakupu

Opublikowano

no ja jutro zamontuje

ale z opini słysząłem ze jest jeden z najlepszych zestawów :P

i nikt na niego nie narzeka :)

w pracy na 400 samochodów kazdy ma ten zestaw i nie ma raczej na niego skarg ;) [br]Dopisany: 14 Listopad 2008, 09:03_________________________________________________

I just fed the speaker output from the car kit directly to the Tel+ and Tel- inputs on the back of the Nav+.

ciekawe czy to zadziała :)

Opublikowano
  • Autor

glosnik odcialem i wystajace kabelki podlaczylem jak wyzej

Opublikowano

i z którego głośnika słychać rozmowe jak tak podpiołeś (głosnik w drzwiach kierowcy?), bo ja mam podpięty ale osobny glośnik więc chyba musze tak podpiąć

Opublikowano

U mnie ten zestaw już był zamontowany przez poprzedniego właściciela. Używałem telefonu SonyEricsson i miałem całkiem spore problemy z echem. Jedyny minus. ( w zasadzie ciężko to uznać za minus bo urządzenie jest przeznaczone dla telefonów Nokii ).

głośnik odciąłem i wystające kabelki podlaczylem jak wyzej

i z którego głośnika słychać rozmowe jak tak podpiołeś (głosnik w drzwiach kierowcy?), bo ja mam podpięty ale osobny glośnik więc chyba musze tak podpiąć

Jeśli dobrze pamiętam instrukcję to tylko z przednich głośników słychać ( dwóch średniotonowych w drzwiach )

Do jakiego radia podłączyłeś? Concert II ?

Opublikowano

spoko dzis zrobie tutorial :P jak to podąłczyć :P i opisze wszystko łanie ze zdjęciami ;P [br]Dopisany: 15 Listopad 2008, 07:33_________________________________________________No więc tak :P

Mikrofon rozebrałem wyciągnąłem go z obudowy, i wsadziłem w fabryczne miejsce tam gdzie był fabryczny mikrofon audi :) przeciagnąłem kabelek i podłączyłem do puszki sterującej NOKIA

Głośnik rozebrałem odciąłem kabelki i podłaczyłem pod TEL+ i TEL- w kostce od radia i głos z głosników jest z przodu z obu stron :) wszystko pieknie słychać

Centralke Nokia upchnąłem za schowkiem miedzy dmuchae a rurki od klimatyzacji :) pasuje jakby stamtąd był

guziczek Nokia przykleiłem przy zegarach nie rzuca sie w oczy i nie widać kabla :)

kabel od ładowania telefonu wyprowadziłem pod podłokietnikiem i jakby sie telefon miał rozładowac to sie go tam podłacza, wykluczyłem z samochodu ładowarke samochodową :)

nie podłączyłem tylko kabelka po stacyjce (niebieski) bo w rnssie nie ma takiego kabla ani w concerce o ile jest sterowany szyną CAN ale nie przeszkadza to poniewaz zestaw gdy wyjdziemy z samochodu po 5 m sie rozłącza z telefonem i pozostaje w stanie wyszykiwania ale jesli nie znajdzie urządzenia przez 2 min to sie wyłacza :)

potem wsiadając do samochodu naciskamy guziczek i spowrotem sie łaczy z zestawem

kabelek żółty z zestawu podłaczamy pod MUTE który jest w kostce od radia na schemacie radia wszystko pieknie widać

Czerwony podłaczamy do + od radia oraz czarny do brązowego od radia chyba na schemacie radia GND

i wszystko pieknie działa :)

polecam CK7W

montaż trfał moze ze 60 min nie spiesząc sie :P

zeby to zamontowac najlepiej jest odkręcic schowek wtedy wszystko ładnie da sie upchnąć :)

jaby ktos miał jakies pytanie prosze pisać PW :P

Opublikowano
  • Autor

głośnik odciąłem i wystające kabelki podlaczylem jak wyżej

Do jakiego radia podłączyłeś? Concert II ?

tak concert II, rozmowę słychać (w zależności jak ustawisz w radiu) z prawego lub lewego, lub obu głośników.

Opublikowano

podłaczłałem to do RNSa :) słychac rozmowe w dwóch glosników z przodu

Opublikowano

A ja mam pytanko czy ktoś montowal ten zestaw w B5 z niefabrycznym radiem ? - Ja mam Pioneer 2900 i nie wiem czy sie sam zabierac czy nie ? Czy jest jakies miejsce w B5 przewidziane na mikrofon ?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

podłaczłałem to do RNSa :) słychac rozmowe w dwóch glosników z przodu

boberek, jak podlaczyles CK-7W pod RNS-E to wszystko dziala tak jak by byl ori zestaw bluetooth?chodzi mi o sterowanie telefonem z kiery multi?

Opublikowano

boberek, jak podlaczyles CK-7W pod RNS-E to wszystko dziala tak jak by byl ori zestaw bluetooth?chodzi mi o sterowanie telefonem z kiery multi?

Na pewno nie da się. Do tego potrzeba fabrycznego modułu.

Opublikowano

Na pewno nie da się. Do tego potrzeba fabrycznego modułu.

Tak myslalem, ale wolalem sie upewnic. To by bylo zbyt piekne :wink4: Dzieki za podpowiedz:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :hi:

Panowie gdzie się podpiąć na tym rysunku pod rns-e z zestawem nokia?

Boberek pisał coś o tel- tel+ ale nie mam na navi naklejki z opisem więc znalazłem ten a tu co innego

za pomoc dzięki :notworthy:

http://img90.imageshack.us/img90/8878/tablearnsegb9.jpg

EDIT:

...już se znalazłem