Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana czujnikow G150 i G151

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy ktos orientuje sie gdzie te czujniki sie znajduja bo szukam w internecie i nic nie moge znalesc.

Opublikowano

Są to czujniki powietrza we wlotach. Prawy i lewy. Zrób diagnostykę i sprawdź błędy klimy. Czytałem że koleś też miał błędy G150 i 151, wymienił na nowe i nie pomogło. Winien był panel klimy. ( taki był opis)

Opublikowano

Znajdują się w prawym i lewym kanale powietrza, możliwe że będzie je widać jak zdemontuje się pokrywkę bezpieczników, po stronie pasażera też jest taka sama pokrywa

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie vcds mi pokazal te bledy i nie mozna ich usunac.Czy te bledy maja cos wspolnego z grzaniem siedzen? Czyli tam gdzie znajduja sie kratki nawiewow?

Opublikowano

Te czujniki raczej nie mają nic wspólnego z siedzeniami

Tu masz zdjęcia gdzie się znajdują

g150.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Aha dzieki wielkie:) mam nadzieje ze wymiana przyniesie porzadane skutki i nie bedzie juz bledow.

Witam nie dziala klima w moim aucie winne podobno sa te czujniki g150 i g151 czy te czujniki maja wspolny bezpiecznik bo dziwne ze nagle oba nie dzialaja.

Opublikowano

Czujniki nie mają bezpieczników

Opublikowano
  • Autor

No dobra ale klima nie dziala zostala dzis powtornie nabita i nic.Mechanik mowil ze przez te 2 czujniki ktore mierza temp.nie dzialaja i dlatego nie zalacza sie klima znow jak dzwonilem do ASO o czujniki sprzedawca mowil ze napewno to nie wina czujnikow nawiewu tylko innego czujnika i zeby przyjechac do nich pod profesjonalna diagnostyke.Co o tym myslicie?Czy mial juz ktos taki problem ze czujniki g 150 i g 151 nie dzialaly przez to klima sie nie wlaczala?

Opublikowano

Są jakieś zapisane błędy w klimatroniku ?

Opublikowano
  • Autor

Nie ma podlaczalem vcds 11 i tylko te 2 czujniki.Czy one maja wplyw na nie dzialajaca klime?

Opublikowano

Wrzuć jakie to są dokładnie błędy, rozumiem że ECON cały czas się świeci i nie da się go wyłączyć

Opublikowano

1. Zawor w kompresorze

2. Zerwane sprzęgło w kompresorze

Opublikowano

Dobra sprawdziłem to u siebie jak to w końcu jest, odłączyłem oba czujniki, klimatronik wyrzuca wtedy błędy 0756 i 0757 obwód otwarty lub zwarcie do plusa i klima działa bez problemu, dodatkowo dokonałem pomiaru samego czujnika i jego rezystancja w temperaturze pokojowej wynosi około 9-10 kΩ.

Podsumowując:

Sprawdź swoje czujniki miernikiem aby wykluczyć ich uszkodzenie, jeżeli będą dobre to może być problem z uszkodzeniem przewodów choć to mało prawdopodobne co i tak nie wyjaśnia niedziałania klimy i bardziej obstawiałbym uszkodzenie klimatronika bądź inna awarię w osprzęcie klimatyzacji.

Znalazłem wątek na innym forum o takim samym problemie w A3 i winny był właśnie klimatronik o czym wspomniał już kolega jacek70

Opublikowano
  • Autor

Czyli sprawdzic rezystancjejaka pokazuje miernik? jak sprawdzalem v to miernik pokazal ok 5v

Opublikowano

Tak rezystancję, oczywiście czujnik musi być odłączony

Opublikowano
  • Autor

Mierzylem rezystancje to miernik nic nie wskazal.Bylem u mechanika i powiedzial ze na 100% agregat od klimy padl, idzie go naprawic czy lepiej kupic uzywke?