Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Oświetlenie wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też jestem za zimą barwą dlatego wymieniłem co się dało na led, tj oprócz postojówek nie mam już konwencjonalnych żarówek. A to fotka oświetlenia nóg z tyłu, każdy ma inny gust i nie ma się co spierać co lepsze.

97d189b40382b08dm.jpg

dokladnie jeden lubi biale drugi czarne

Opublikowano

kurde ale tu chyba nie chodzi o kolory waszych nełonów tylko jak podąłczyć lampki !!!!!!!!!!!!!!!!

gdzie sie wpiac itp

Opublikowano

Nie chcę za bardzo się wtrącać :gwizdanie: ( czytam temat bo jestem napalony na oświetlenie dołu ) ale Kolega Boberek ma racje :good: Koledzy ....

Pozdro Pixi

Opublikowano

hmm podłaczyłem pod nogi lampki :)

i powiem ze nei jest to takie proste jak sie wydaje :P

jak ktos nie ma schamtu modułu komfortu to jest problem :)

wszystko sterowane jest CANem i samymi masami :)

najprościej najszybciej

kabel lutujemy do mocowania żarówki w podsufitce nie podłączamy sie pod żaden z kabli od lampki bo to nic nie da ;)

potem ciągniemy kabel na dół rozkrecamy schowek i obudowe pod kierownicą

przeciągamy kable wpinamy wsówki w odpowiednio przygotowanym kabelki podłączamy lampki i składamy do kupy :P i ma działać :P

ale jak włączymy lampke tez zapalają sie lampki pod nogami

i zapalaja sie obie jak otworzymy obiojetnie które drzwi a nie na zmiane :)

ale ogółnie jest git

roboty jest na 30 min no moze 40 min jak nie bedziemy kombinowąc gdzie by to tu podłaczyc :P

pozdro miłego rezania :P

Opublikowano

u mnie lampki pomontowane tylko podłączyć. Też mnie korciłoby zrobić z podsufitki, ale jestem za tym by było ori.

jutro spróbuje powalczyć z tematem :rolleyes:

Opublikowano

A czy to oświetlenie trzeba jakoś kodować w module komfortu albo coś z tych rzeczy?

U mnie miałem z przodu wiązki do podpięcia lampek, ale jak podpiąłem to nie świecą...

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm do mocowania? tj do masy ? a skąd bierzemy + ?? Z aku? a sterowane jest masą ?? Dobrze było by to wyjaśnić ludziom którzy w ten sposób będą rezać oświetlenie.

Opublikowano
  • Autor

Witam wszystkich , wracajac do tematu tych nieszczesnych lampek , ktory sam napoczelem i trudno bylo sie czegos dowiedziec tak wiec zrobilem juz to wczesniej dokladnie jak kolega "boberek" napisal , podpiolem sie do oswietlenia w podsufitce. Proba podlaczenia sie pod wtyczke od lampki zakonczyla sie kilkukrotnie zwarciem i wywaleniem bezpiecznika albo czasami mruganiem kontrolek na zegarach :confused4:

Plus i minus ( prad i mase) znalazlem bez problemu w lampce w podsufitce a mianowicie podpiolem sie pod sciezki przewodzace od zarowek , sa tam dwa kolory jezeli moge tak to ujac a mianowicie posrebrzane i zlote , teraz nie pamietam ktora sciezka to plus a ktora minus.

Odpowiednio zarobione koncowki kabli przylutowalem do wspomnianych sciezek przewodzacych i jest git.

Zadnych zwarc itp. zgadza sie ze po zapaleniu oswietlenia zapalaja sie tez lampki na nogi z obu stron i tak samo po otwarciu dzwi ale najwazniejsze ze siweca i jest elegancko , jak fabryka zapomniala podlaczyc seryjnie to samemu trzeba cos wyrezac :naughty:

Zycze udanej zabawy w dlubanku oswietlenia

Opublikowano

Witam wszystkich , wracajac do tematu tych nieszczesnych lampek , ktory sam napoczelem i trudno bylo sie czegos dowiedziec tak wiec zrobilem juz to wczesniej dokladnie jak kolega "boberek" napisal , podpiolem sie do oswietlenia w podsufitce. Proba podlaczenia sie pod wtyczke od lampki zakonczyla sie kilkukrotnie zwarciem i wywaleniem bezpiecznika albo czasami mruganiem kontrolek na zegarach :confused4:

Plus i minus ( prad i mase) znalazlem bez problemu w lampce w podsufitce a mianowicie podpiolem sie pod sciezki przewodzace od zarowek , sa tam dwa kolory jezeli moge tak to ujac a mianowicie posrebrzane i zlote , teraz nie pamietam ktora sciezka to plus a ktora minus.

Odpowiednio zarobione koncowki kabli przylutowalem do wspomnianych sciezek przewodzacych i jest git.

Zadnych zwarc itp. zgadza sie ze po zapaleniu oswietlenia zapalaja sie tez lampki na nogi z obu stron i tak samo po otwarciu dzwi ale najwazniejsze ze siweca i jest elegancko , jak fabryka zapomniala podlaczyc seryjnie to samemu trzeba cos wyrezac :naughty:

Zycze udanej zabawy w dlubanku oswietlenia

:kox: :kox: no dokładnie zobaczymy co kolega powie poniżej

u mnie lampki pomontowane tylko podłączyć. Też mnie korciłoby zrobić z podsufitki, ale jestem za tym by było ori.

jutro spróbuje powalczyć z tematem :rolleyes:

trzymam kciuki :)

Opublikowano

ja jeszcze co prawda nie latam a4 bo musze sprzedac poprzednie ale tez juz mam w planach takie mody podswietlenie pod nogi ;d musze przyznac ze to białe wygląda idealnie ;d tez wole biały zimny kolor.. a te niebieskie lub inne swiateczne kolory nie pasują mi jakoś do takiego auta..

mam jedno pytanie od tematu, gdzies mi sie odbiło o oczyc cos ze " zapalają sie wszystkie podswietlenia naraz" i tu pytanie: czy jest mozliwośc zeby po otworzeniu prawych przednich drzwi zapalało sie tylko jedno podswietlenie na nogi ?

Opublikowano
  • Autor

Witam w nawiazaniu do Twojego pytania "spiidy" to tak jest to prawda ze po otwarciu prawych dzwi powinna sie zapalic prawa strona ale to tylko w ori montazu fabrycznym a ten sposob co ja podlaczylem i opisal rowniez "boberek" to swieca sie ale obie strony.

No chyba ze wiesz jak i gdzie sie podlaczyc jak fabryka nakazala to bedzie oki.

Zycze powodzonka.

Opublikowano

kurde ale tu chyba nie chodzi o kolory waszych nełonów tylko jak podąłczyć lampki !!!!!!!!!!!!!!!!

gdzie sie wpiac itp

no dokładnie boberek, chodzilo mi o to gdzie sie wpiac, ale widze ze temat sie rozwinal i nie zostalem sam z tym rezaniem:) w przyszlym tygodniu bede sie za to bral. Ja jednak troche poszukam gdzie sie z tym wpiac bo cos mi sie wydaje ze szkopki zrobily standardowa instalacje dla wszystkich wersji tylko nie dolozyli lampek za 35 PLN;)Dam znac jak juz bede po krzyku:)

Pozdrawiam

Opublikowano

ja mam z przodu kable. (napewno po stronei pasażera, u kierowcy nie wiem), podpiąłem lampke ale nie działa... :confused4: :confused4: :confused4: Trzeba cos VAGować lub coś podobnego?

Opublikowano

ja mam z przodu kable. (napewno po stronei pasażera, u kierowcy nie wiem), podpiąłem lampke ale nie działa... :confused4: :confused4: :confused4: Trzeba cos VAGować lub coś podobnego?

ty no jak VAGować lampke bez przesady moze żarówka jest spalona :polew: :polew:

Opublikowano

kupiłem nową w ASO. Może źle się wyraziłem. Nie VAGować ale może trzeba ustawić cos w module komfortu żeby dał prąd... No bo czemu to nie działa... Już na dwóch lampkach próbowałem... :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

bo moze ta niby kostka nie ma prądu

?? moze wsadz bezpiecznik w puszke

bezbiecznik Nr2

5 amper

napewno nic sie nie ustawia a tym bardziej VAGiem

Opublikowano

hmmm... zaraz sprawdze ten bezpiecznik... thx

Opublikowano

:slina: no i co Kolego z tym bezpiecznikiem ?

Opublikowano

włąsnie :)

Opublikowano

:slina: no i co Kolego z tym bezpiecznikiem ?

wszyscy czekamy z niecierpliwoscia na rozstrzygniecie co z tym bezpiecznikiem...? ;) ale cos czuje ze to bedzie wlasnie to