Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nieudana aktualizacja MMI 3G HDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mogę naprawić i to bez lutowania.

Samemu nic nie zdziałasz jeśli nie znasz języka linuxa , nie masz sprzętu i doświadczenia. Wrazie co zniżka dla klubowicza :)

btw. skad miales softy ? chomik ?

to skad kolego jestes bo tez mi sie popsuło czerwony komunikat okolice Gdańska ?

Tak, jest na to sposób.

Postawić soft urządzenia od nowa.

podpowiesz jak to zrobic?

Opublikowano

zaprogramować zawartość flashy

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Próbowałem tym terminalem ale nic nowego. Na terminalu wyświetlane sa tylko śmieci podczas uruchamiania mmi. Próbowałem nawet na PC-ie

. Jak zewrę rx i tx to widać transmisje czyli interface działa i com 232 w PC tez. Gdzie mogłem popełnić błąd?

widzę w późniejszych postach że doszedłeś co było źle - mógłbyś podzielić się tą informacją?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 26.02.2015 o 14:47, OskiUK napisał:

Panowie, szybkie pytanie. Podczas update firmware z SD zwiesilo sie i aktualizacja sie nie udala. Przy wstawaniu jest czerwony ekran, kounikat file error i odliczanie 45 do wylaczenienia, po czym mmi sie wylacza. Da sie to jakos ogarnac? Rozpoczac instalacje od nowa? Czy pozostaje rozbieranie jednostki i terminal na porcie com?

Czwść,Potrzebuje pomocy w mojej a4 nawigacja mmi3g basic czarny ekran radio nie dziala

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam 
Może ktoś podpowie... Znajomy ma w audi MMI 3G. Wgrany jest soft w wersji HNav_EU_K0257_6_D2 oraz mapy w wersji 8R0060884ED 6.24.2. 
Aktywowane były aktywatorem _MMI3GH_ACT od usera RENTNA. Wszystko działało ok przez jakiś miesiąc albo ponad a nagle pojawia się kółeczko z inicjalizacją nawigacji, kołeczko znika przy ok 25% i zostaje napis na ekranie inicjalizacja nawigacji. I nie daję sie uruchomić nawigacji. 
Co mogło sie stać ?

MMI było restartowane za pomocą 3 przycisków i nic nie pomaga.

Edytowane przez PiterEL
Opublikowano

a jest komunikacja z 5F ?  Sa błedy ?
Podejrzewam ze coś z dyskiem

Opublikowano (edytowane)

Tego jeszcze nie sprawdziłem. W piątek ma do mnie podjechać to zobaczę. Czyli zobaczyć czy mogę połączyć się VCDSem z modułem 5F i zovaczyć jak coś czy ma jakieś błędy.

A jeśli dysk uszkodzony to da się go wymienić ? I jak upewnić się że winny jest dysk ? Na dysku jest soft od zarządzania MMI 3G czy na dysku są tylko mapy ?

Możesz mi podpowiedzieć jak wymienić go na nowy ? I jaki musi być dysk ?

I jak wyjąć MMI w Audi A6 aby dostać się do dysku ?

Edytowane przez PiterEL
Opublikowano (edytowane)

A jak namieszał to co wtedy ? Zmienić aktywator czy trzeba wgrywać od nowa soft czy co ?

Ewentualnie jak go usunąć  ten aktywator ? On był za pomocą skryptu... bez pliku FSC.

Edytowane przez PiterEL
Opublikowano

Ja wrózem nie jestem, podepniesz kompa i zrobisz scan

Opublikowano

Ok

Opublikowano

Dysk padł

Opublikowano

Opisy jak sklonowac sa ale skoro padl to co teraz zrobic ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Pany jak usunąć mapy z 3G+ ? wchodze w zielone menu -> nav -> database i są 3 opcje

re-check database

delete database

delete nav HDD

najpierw dałem opcję nr 2 coś tam niby się robiło ale pisało stoped i czekałem czekałem mmi się zrestartowało. Potem dałem nr 3 i to samo. Jak wchodzę list HDD database to są jakieś pliki od 3GP itd tak powinno być ? czy tam pusto powinno byc ? bo coś mi się wydaje że nie usunelo chociaz mapy byly niedostepne z poziomu mmi

moze ktos ma jakis filmik jak to powinno wygladac ? bo nie moge znalezc

Edytowane przez Gibons
Opublikowano

A czemu chcesz usunąć?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Bo chce wgrać nowe. Wgrałem raz ale mam błąd 03175 a ponoć jak usuniesz partycje może go nie być i chciałem to spróbować :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Niestety mam to samo, czerwony ekran i odliczanie... wiek ktoś co dalej z tym?

juz naprawione. Karta padła i nagrałem wszystko na nową i po włożeniu do czytnika poszło dalej i śmiga. Nie doczytałem na początku w postach było jak to zrobić ;).  

Zastanawiam tylko czy te aktualizacje coś dają w ogóle bo wszystko wyglada dokładnie tak samo jak w wersji fabrycznej. Miałem nadzieję że będzie w menu car taki samochodzik i ikonki w okół z aplikacjami ale jest tylko lista. 

Edytowane przez Konrad z Rørvik
Opublikowano

wyślij naprawimy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Gdańsku można podjechać do mnie na naprawę mmi 2G 3G czy MIB :)

Opublikowano

delete database  - usuwa mapy bez softu

delete nav HDD  - usuwa całą partycję i przed wgraniem map musisz wgrać kawałek oprogramowania

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...