Piteros1 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 witam po ostatnich przygodach z chlodzeniem(weze dziurawe) mam problem z ogrzewaniem, niby grzeje normalnie, ale ma takie momenty ze nagle wieje zimne, wylaczam nadmuch po chwili wlaczam i znowu cieple leci, i wydaje mi sie ze dzieje sie to przy osiaganiu ok 90 stopni,odrazu uprzedze termostat wymieniony
quadral20004 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) odpowietrz uklad.popusc korek w zbiorniczku.pojezdzi tak pare dni,zakrec i po problemie:) korek ma swoj zaworek ale one czesto sie zatykaja. Edytowane 27 Lutego 2015 przez quadral20004
Piteros1 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 wywalilo mi tylko plyn przez ten korek, bede teraz co jakis czas odkrecal korek i powietrze bedzie schodzic, tylko ze przy zakreconym korku wciaga gdzies plyn ze az rurka przelewowa jest zassana ze az splaszczona, po odkreceniu korka powietrze schodzi a w zbiorniczku podnosci sie poziom plynu wraca przez przelew
quadral20004 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 sprawdz na przewodach od nagrzewnicy,tam tez jest odpowietrznik
Piteros1 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 dodam jeszcze ze w miare nagrzewania auta leci cieple, dochodzi do 90 stopni leci zimne ma taka jakby zawieche jak wylaczam nadmuchy i po jakiejs minucie wlaczam znowu i leci cieple, czyli w momencie gdy termo puszcza w duzy obieg lapie jakas zwieche, moze to przez to ze zaslepilem egr ? nie wiem mechanik sprawdzal pompa dobra, nagrzewnica drozna, i mu niby grzalo na postoju a ja jak jechalem to znowu to samo, dzisiaj jak jechalem to w climatronicu bawilem sie numerami 49,50 ,51 w pewnym momncie temp skoczyla do ok 100 stopni a na kanale 50 wyskoczyla wartosc 1 dodam jeszcze ze w miare nagrzewania auta leci cieple, dochodzi do 90 stopni leci zimne ma taka jakby zawieche jak wylaczam nadmuchy i po jakiejs minucie wlaczam znowu i leci cieple, czyli w momencie gdy termo puszcza w duzy obieg lapie jakas zwieche, moze to przez to ze zaslepilem egr ? nie wiem mechanik sprawdzal pompa dobra, nagrzewnica drozna, i mu niby grzalo na postoju a ja jak jechalem to znowu to samo, dzisiaj jak jechalem to w climatronicu bawilem sie numerami 49,50 ,51 w pewnym momncie temp skoczyla do ok 100 stopni a na kanale 50 wyskoczyla wartosc 1 teraz juz wiem ze kanal 50 nie ma nic do tego, ale co moze byc, jakis czujnik moze, myslalem wymienic ten od wody
Rekomendowane odpowiedzi