BEpower07 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Witam, potrzebuje porad na temat odnowienia plastików w środku auta ponieważ moje juz nie wyglądają tak jak powinny. Z góry dzięki. Ktoś pomoże?
Matek Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 O które dokładnie plastiki Ci chodzi? np o to?
BEpower07 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Dokładnie chodzi o środek tzn te "obramowanie" u mnie jest kolor zielony chcę pomalować na czarno, nie mam jak wstawić zdjęcia bo na telefonie jestem. Chodzi o te elementy siwe: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dcaacad247fbbb5b.html I co jak to zrobić jakiś papier na mokro czy coś ? Jakiś preparat do plastików czekam na info. Edytowane 7 Marca 2015 przez BEpower07
misiek95 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Ja polecam zdrapać to papierkiem na mokro a później farbę strukturalną do zderzaków w sprayu. Nie pamiętam nazwy bo była jakaś pokręcona ale sie dowiem jak to szło. Kupiłem to w mieszalni lakierów i kolor mi idealnie pasował do reszty auta, żadnej lipy Druga opcja to black piano. Temat wiele razy wałkowany na forum: podkład baza i klar, później delikatna polerka i efekt kosa ale chwila chwila. Chcesz malować tunel środkowy z zielonego na czarny? jak tak to kup poprostu czarny przecież to groszowe sprawy
BEpower07 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Jakim papierkiem to potraktować ? Tak z zielnego na czarne ponieważ jakoś słabo to wygląda. Wiem że to groszowe sprawy ale chciałbym to zrobić i mieć satysfakcje.
misiek95 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 800 na mokro pewnie będzie ok. Ale zdajesz sobie sprawe że idealnie to to wyglądać nie będzie? Poszukam gdzieś nazwy tego szpraja co pisałem wyżej, on będzie idealny do tego
BEpower07 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Zdaje sobie sprawę. Poszukaj i daj znać. Z tego co widzę pod siwa farba jest czarna nawierzchnia jakby to zeszlifować to na moje oko było by dobrze Edytowane 8 Marca 2015 przez BEpower07
Fenrir Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Możesz użyć takiego lakieru: http://allegro.pl/lakier-strukturalny-na-plastiki-do-plastiku-boll-i4804076862.html Spróbuj na jakimś mniejszym plastiku, mało widocznym albo taki który możesz tanio wymienić na inny. Wtedy będziesz widział jak to wygląda i czy jest sens robić całość
BEpower07 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 Czym zdjąć tą gumę z wierzchu? Da rade opalić to, widziałem kiedyś facet gotował te plastiki. Co wy na to?
misiek95 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Ciepla woda i patyczkiem od loda skrobiesz :-)
Rekomendowane odpowiedzi