romeek84 Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Witam.Mam problem.Jak otwieram drzwi w aucie jakiekolwiek to nie zapala mi sie światło w samochodzie.Kontrolka ze drzwi są otwarte działa wiec czujnik pewnie jest sprawny.Jak sam zapale światło to świeci.Co może być przyczyna że jak otwieram to nie świeci?
pablo_9 Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Musiałbyś sprawdzić pompkę zamka centralnego czy z nią wszystko OK (porozpinaj kostki przeczyść) bo ona jest odpowiedzialna m.in. za oświetlenie wnętrza auta. Pompka znajduję się po prawej stronie w bagażniku.
romeek84 Opublikowano 12 Października 2008 Autor Opublikowano 12 Października 2008 Sprawdzałem i nic to nie dało.Dalej nie świeci.Wszystkie inne świecą(na nogi,czerwone lampki przy drzwiach),ale u góry nad kierowca,pasażerami i nad bagażnikiem nie świeci.
thepawlo Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Dzisiaj też mnie to dopadło. Nie włącza się światło kabiny po otwarciu drzwi. Zauważyłem też, że nie rozłącząją się szyby. Wcześniej było tak, że szyby działały do momentu otwarcia drzwi (oczywiście mowa o wyłączonej stacyjce). Teraz szyby działają nawet przy otwartych drzwiach. Będę szukał rozwiązania. Zajmę się w pierwszej kolejności modułem centralki w bagażniku.
Rekomendowane odpowiedzi