Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Oświetlenie wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich i odrazu zapytuje , czy ktos moze wie w ktory kabel musze sie podlaczyc w oswietleniu w podsufitce ?, zebym mogl podlaczyc dodatkowe lampki oswietlenia a mianowicie planuje podlaczyc oswietlenie nog pasazera i kierowcy.

Wydaje mi sie ze oswietlenie podsuwitkowe jest najlepszym miejsce do pociagniecia okablowania i podlaczenia owego dodatkowego oswietlenia a chcialbym zeby wszystko dzialalo poprawnie , czyli oswietlenie nog zapala sie po otwarciu dzwi lub sam moge wlaczyc po przelaczeniu przelacznika w podsufitce.

Bardzo prosze o pomoc i porady jezeli ktos juz przerabial ten temat.

Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

proste - jeden kabel idzie do masy,drugi do zasilania żarówki - podepnij się pod zasilanie żarówki:) Co do koloru, to nie wiem, ale prosto sprawdzisz - jak nie masz miernika lub kontrolki, to żarówkę dotknij do karoserii, lub jakiejś śrubki, a do drugiego końca przyłóż kabelki od oprawki.

Opublikowano

witam.Ja mam oswietlenie na nogi i wydaje mi sie ze jak otwieram prawe drzwi to swieci mi sie prewe switlo,jak otwieram lewe to swieci sie lewe,a ty jak podlaczysz z sufiu to beda sie swiecily dwa naraz.wedlug mnie najlepiej jest podlaczyc to z czujnika otwierania drzwi i wtedy bedzie tak jak powinno byc

Opublikowano

też dobry pomysł;) ...tylko ściemniacza nie będzie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi , podpowiedzi i wszelaka pomoc w tym temacie , jednak ze jestem na bakier z elektryka ;( dlatego bardzo bym prosil o jakies konkrety czy to o podlaczenie sie do oswietlenia podsufitkowego czy tez do czujnika otwierania drzwi , gdzie dokladnie musze sie podlaczyc , jaki kabel , kolor kabla itp.

Jeszcze raz dziekuje.

Opublikowano

Marcin9680 polecam podpiecie sie do czujnika drzwi, jest latwiejsze

a sprawa wyglada tak. musisz sprawdzic czy w kablu czujnika idzie plus czy minus (czujnik robi jako klucz). mozna to sprawdzic np probówką lub dioda led z rezystorem - chyba ze posiadasz multimetr (wtedy jedna nozke dajesz do kabla druga do masy samochodu - jakies miejsce np blacha).

jesli na kablu jest plus (raczej prawdopodobne) to wtedy robisz jego rozgalezienie i prowadzisz plus do zarowki - diody (czym tam chcesz podswietlic), a minus z zarowki - diody dajesz poprostu do jakiejs masy w samochodzie i juz

tylko musisz pamietac o jednym - jesli montujesz diody to sa one zailane napiecie 3v (czerwone 1,5 V) a auto daje 12-13 V

Opublikowano

na nogi nie ma sciemniacza.to jest odrebny obwod.zapala sie jak otworzysz drzwi gasnie jak zamykasz

Opublikowano
  • Autor

Myslalem tez nad tym , zeby sie podlaczyc pod czujnik dzwi i chyba tez tak zrobie ale jeszcze jedno pytanie dla osob rozeznanych w temacie , gdzie dokladnie znajduje sie owy "czujnik dzwi" ??

Czy znajduje sie w dzwiach czy tez jest gdzies ukryty w slubku bocznym?

Bardzo prosze o podpowiedz i pomoc.

Dziekuje wszystkim :good: :good: :good:

Opublikowano

czujnik znajduje się w zamku, w b6 chyba to samo...

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. Odgrzeje kotleta chcialbym podlaczyc ledy oswietlajace nogi 4 szt. Chcialbym aby kazde zaplalo sie z jedna para drzwi. Gdzie najlepiej sie podlaczyc i jak pociagnac kable aby ich nie bylo widac??

Opublikowano

Sprawdź moduł komfortu i zobacz czy obsługuje oświetlenie pod nogi. Jeżeli nie to ja polecam podłączyć się pod lampkę w podsufitce.

Opublikowano

Sprawdź moduł komfortu i zobacz czy obsługuje oświetlenie pod nogi. Jeżeli nie to ja polecam podłączyć się pod lampkę w podsufitce.

Moj modul komfortu nie obsluguje tego wlasnie oswietlenia. Jest gdzies na forum fotostory jak dokladnie to zrobic? :>[br]Dopisany: 01 Maj 2011, 21:36_________________________________________________

Moj modul komfortu nie obsluguje tego wlasnie oswietlenia. Jest gdzies na forum fotostory jak dokladnie to zrobic? :>

Witam. Dzisiaj juz zrobilem sobie owe oswietlenie nie posiadajac odpowiedniego modulu komfortu. A zrobilem to nastepujaca:

1. sciagnalem przykrywke od bezpiecznikow,

2. potem mala listwe miedzy bezpiecznikami a gumowa uszczelka pociagnalem do siebie jest na spinki,

3. dolny prog sciagnalem tez jest na spinki,

Pod bezpiecznikami znajduja sie kostki znalzlem pomaranczowa kostke odnalazlem kabelki czerwono- bialy i brazowo-bialy tak bylo u mnie i mam oswietlenie nog ktore zapala sie i gasnie razem z lampka wewnetrzna, ktora wywolywana jest otworzeniem badz zamknieciem drzwi. Wlacznik nie wlacza swiatel nog smiley

Jest to ori ale zawsze cos cheesy

Dzieki za pomoc koledze mlody_drog