pinciol77 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Witam, mam następujący problem: Auto dziwnie wybiera nierówność jest taki jakby efekt "przejazdu przez tory" jakoś tak jakby podskakiwało. Wykluczam wahacze bo niedawno wymieniłem cały komplet oraz amortyzatory. Na przeglądzie diagnosta zauważył, że mam luz na gumach w przednich sankach(kołysce). Czy to może powodować takie objawy? Wymieniał już ktoś te tuleje?Sprawa łatwa do ogarnięcia czy trzeba całość demontować?
jacek70 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Bez wątpienia jak masz wybite gumy w kołysce to zacznij od wymiany a potem się zobaczy co jeszcze.
pinciol77 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 Robiłeś może już coś takiego? Trzeba demontować całe sanki? Czy idzie to zrobić jakoś inaczej?
jacek70 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Owszem robiłem ale w b4 i tam demontowałem kołyski. W b5 wystarczyło zmienić tylko wahacze.
pinciol77 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 Towarzyszy temu także ruszający się drążek zamiany biegów (na dziurach), poduszki silnika i skrzyni niby wyglądają ok i nie są wylane. Więc pewnie rusza się cała kołyska i stad te objawy.
jacek70 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Wszystko możliwe . Zacznij sukcesywnie wymieniać wybite części i powoli ogarniesz całość. Skoro mają luz to i tak niema na co czekać.
pinciol77 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 Dzięki za pomoc, będę ogarniał jak tylko się cieplej zrobi. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Mam jeszcze pytanko: czy żeby wymienić gumy na stabilizatorze (nie chodzi mi o łączniki) trzeba demontować cały drążek?
Rekomendowane odpowiedzi