Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głowica BKE/BRB do AJM ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się dowiedzieć czy głowica z nowszych 1.9 będzie pasować do sinika AJM ?. Chciałem kupić taką głowicę kompletną bez pompek i przełożyć moje .Czy jest sens czy regenerować moją ? W grę u mnie wchodzi wymiana słynnego wałka ,szklanek itp . Ewentualnie z jakiego motoru pasuje głowica ? Pozdrawiam :-)

Opublikowano

Praktycznie powinna pasować z wszystkich motorów na PD, tych 1,9 tdi 8V, a także 2,0 tdi 8V :decayed:

Z doświadczenia nie widzę sensu zakładania "nowszej", od 2005 roku bodajże są one "Made in Poland" i trwałością sporo odbiegają od tych wcześniejszych "Made in Germany " :P

Nie wiem jaki zakres prac regeneracyjnych masz do wykonania przy swojej głowicy, jak standardowy to bym się nie zastanawiał i regenerował :hi:

Opublikowano
  • Autor

Do zrobienia przy mojej głowicy będzie wałek , szklanki , czyli standardowo jak we wszystkich PD . Wymieniłbym też oringi na pompowtryskach . Co do kupna innej głowicy skłania mnie to że w mojej obawiam się wybitych gniazd pompek . Przebieg u mnie 320 tys . Głowica np z tego linku http://allegro.pl/audi-a4-b7-1-9-tdi-05r-glowica-silnika-bke-116km-i5088821332.html lub ta http://allegro.pl/vw-audi-seat-skoda-2-0-tdi-bke-glowica-kompletna-i5035617921.html . Przy okazji wymiany zrobiłbym świeży kompletny rozrząd . Pozdrawiam :-)

Opublikowano

Musiał byś sprawdzić numery wałków, czy te w tych głowicach nie są pod DPF-a (dokładnie nie pamiętam bo część z nich BRB albo BKE wychodziła przygotowana pod montaż DPF-a).

Poza tym powycierane wałki są na tyle powszechne, że nie kupił bym głowicy z wałkiem na odległość, bez dokładnej, organoleptycznej oceny głowicy jak i wałka :naughty:

Co do stopnia zużycia gniazd pompek, to w tych nowszych będą pewnie one wyglądały tak samo po przebiegu 160 tysięcy , jak twojej po 320 :hi::decayed:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info. Pewnie zdecyduje się na regenerację mojej głowicy. Kolego jaką masz opinię odnośnie wałka firmy Nockentechnik ? Cena adekwatna do jakości ? Dużo jest na forum o wałkach ale na temat tego nie znalazłem informacji :-)

Opublikowano

Nie mam żadnej opinii, na razie jeżdżę na ori powycieranym wałku, zalany MILITEC1 i obserwuję :P:decayed:

Może ktoś się odezwie , co ma go zamontowanego u siebie, ale wątpię żeby miał ktoś jakiś zacny przebieg na nim :naughty:

Czytając opisy sprzedawców wygląda nieźle, tylko że to dopiero jego praca w silniku zweryfikuje te same superlatywy :hi:

Edytowane przez piotrsob1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja również się borykam z głowicą, planuje wymianę na lipiec wraz z nowymi akcesoriami oprócz PD gdyż są nowe.

Pewnie zdecyduje się na regenerację mojej głowicy

Regenerował juź kolega swoją głowice?, jak tak to gdzie i jakie cenny.

Pozdrawiam

Edytowane przez kamikadzex