Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tłuste szyby, smugi po plynie chlodniczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z tłustymi szybami od srodka, winna okazala sie nagrzewnica, ciekła, zanim ja wymienilem troche kilometrow na niej zrobilem co za tym idzie na szybach pojawiał sie niebieski tłusy nalot z plynu chlodniczego na szybie czolowej oraz bocznych kierowcy i pasazera, teraz nie moge sie pozbyc tych tłustych smug nie pomaga plyn do mycia szyb, probowałem octem zmieszanym z woda myc ale nic to nie daje, gdy chuchnie sie na szybe zeby zaparowała pojawiaja sie smugi po umuciu wogole nie znikaja na z zewnatrz na szybie po chuchnieciu od srodka widac tecza, takie mazy barwy jakby ktos wylal benzyne do kałuzy, czym to doczyscic ? bo w nocy jest to uciazliwe dzisiaj mylem ludwikiem szybe czolowa, troche pomoglo ale nadal widac ze jest zatłuszczona, czytalem o tlenku ceru ze jest on dobry na takie zabrudzenia ? Co mozecie doradzić ? Jak sie tego pozbyć ;) ??

Opublikowano

Tlenek ceru albo benzyna estrakcyjna :P

musi puscic

Opublikowano

na tłuste jest dobry jest płyn do naczyń, kup np pór. Spróbuj też benzyną restrykcyjną.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pomocne odpowiedzi, podziałam na nie pórem lub benzyna ekstrakcyjna i podziele sie efektem narazie od tlenku ceru sie wstrzymam ;)

Opublikowano

Tlenek jest taniutki więc w razie czego masz kolejny specyfik do ogarniecia hehe :P

Opublikowano
  • Autor

A jak kolego z tym tlenkiem postepowac w razie w.. robimy roztwor tego proszku z woda i myjemy nim szybe, potem wycieramy do sucha ?? nie chciałbym sobie zniszczyc szyby bo nie dawno wstawiana :wink:

Opublikowano

A jak kolego z tym tlenkiem postepowac w razie w.. robimy roztwor tego proszku z woda i myjemy nim szybe, potem wycieramy do sucha ?? nie chciałbym sobie zniszczyc szyby bo nie dawno wstawiana :wink:

Tlenek ceru służy do polerowania szyb z rys. Ale to długa i mozolna praca maszyną polerską. Więc ręcznie nic nie zrobisz, a na pewno wypadałoby okryć deskę rozdzielczą czymś bo sam w sobie brudzi.

Opublikowano

jeszcze ci cos mogę powiedzieć to w nadmuchach takze jest to dziadostwo i ciąble ci dmucha tym na szybe nawet po wymianie nagrzewnicy

Opublikowano
  • Autor

Por nie działał na ten nalot, po nałozeniu naprawde niewielkiej ilosci tlenku ceru narazie jest ok i umyciu plynem do szyb z alkoholem jest ok, ale z czasem pewnie trzeba bedzie powtorzyc zabieg bo w nawiewie pewnie sladowe ilosci sa, chociaz czyscilem klimatronik po wyjeciu troche :)

Opublikowano

Też się męczyłem z tlustymi szybami i wymiana nagrzewnicy.Do mycia szyb polecam Clin lub pianka do golenia.Myć porządnie recznikami papierowym,np.z biedronki (nie palą) a później miękką mikrofibrą.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka