Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik gaśnie i ciężko go odpalić - jakby zapowietrzony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Panowie mam problem a niestety każdy mechanik w okolicy ma dosyć późne terminy na naprawę :(

Otóż - odpaliłem dzisiaj samochód, przejechałem jakieś 2 km, i auto bez niczego zgasło.

Zdążyłem wjechać na parking ale odpalić to już dopiero po około 5 minutach i odpalanie takie specyficzne jakby zapowietrzony układ.

Po kilku próbach dopiero silnik zaczął normalnie kręcić i wchodzić na obroty. Akurat miałem rezerwę i 50km do zera. Po odpaleniu samochód chodził idealnie - szybko na stację i zatankowałem.

Następnie jadę do pracy i po 20 km znów sytuacja identyczna, dodam, że podczas drogi zero problemów. Przyspieszenie OK, spalanie w normie, na biegu jałowym 0,7 l/h. Nagle dodaję gaz a on zdechł, pobocze i chyba z 10 prób odpalania - przy ostatniej silink zaczął kręcić i coraz mocniej aż w końcu odpalił z problemami jak przy -30 stopniowym mrozie. Dojechałem do pracy no i głowie się co się dzieje.

Muszę szybko auto naprawić ponieważ postój na środku miasta w godzinach szczytu to tragedia.

jakieś sugestie?

Opublikowano

witam a czy przed zgaśnięciem miga może kontrolka od świec?

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie miga, żadnych dodatkowych objawów czy sygnałów na desce rozdzielczej.

Opublikowano

Niestety w moje rękach jeszcze b8 nie miałem ale takie same objawy miałem w golfie na pd i okazało sie że set w baku jest uszkodzony na twoim miejscu zaczął był od tego. A zatankowałeś do pełna czy za 50 zł??

Opublikowano
  • Autor

Tankowalem za 100 zł. Jaki set ? Nie bardzo rozumiem

Opublikowano

a nie zacioglo ci przpadkowo syfu z baku

Edytowane przez lukas309

Opublikowano
  • Autor

Nie mam zielonego pojęcia. Myslalem,ze bez diagnostyki ktoś ewentualnie posłowie co może być nie tak.

Opublikowano

jutro do tankuj do pełna i jak będzie ok przez jakieś 100 km to znaczy ze problem jest z setem tak jak pisałem wcześniej

Opublikowano

Wymień też filtr paliwa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej, po około miesiącu od tej przygody jest wszystko ok. Auto jeździ, odpala zero problemów. Jakieś cuda.