Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

17" (ET45 7,5 x 17 ) z c6 do mojej b5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam okazje kupic ladne felgi za dobre pieniadze tylko nie mam pojecia czy beda pasowaly do mojego auta (b5 z 1999r 2,4b zawias sporo nizej od serii, wrzucone jakies czerwone springi ale za duzo o nich nie wiem), a felgi to ori piecioramiennie 17' z a6 c6 ET45 7,5 x 17. Ewentualnie jakie dystanse, pierscienie do tego?

Opublikowano

Pierścienie to zależy od tego jaki otwór centrujący mają felgi które chcesz kupić. Strzelam, że 66.5.więc będzie potrzebna redukcja na 57.1. W A4 B5 minimalnymi dystansami z kołnierzem są 13mm przód i 17mm tył. Jakie opony chcesz na to zakładać? Po szerokości felgi wnioskuje, że maks 205-215?

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Czyli trzeba bedzie kombinowac? Opona 215/45/17?

Opublikowano

Ja mam felgi 8j ET48 i po założeniu dystansów 13 i 17mm jest na styk. U Ciebie powinno być tak samo, niby masz ET45 więc felga wystaje 3mm bardziej ale za to jest 3mm na stronę węższa od mojej bo 7.5j.

Opublikowano
  • Autor

Wiec kupie przymierze jak nie podejda to sprzedam, za te pieniadze problemu nie bedzie dzieki Slawek!

Opublikowano

Jak coś pisz na pw. W tych sprawach coś tam wiem. Pozdro.

Opublikowano

Strzelam, że 66.5.więc będzie potrzebna redukcja na 57.1. W A4 B5 minimalnymi dystansami z kołnierzem są 13mm przód i 17mm tył.

a czy to nie jest tak że w momencie kiedy felga ma większy otwór centrujący to grubość dystansu z pierścieniem dowolna?

Opublikowano

dystans musisz dopasować żeby koła ci nie tarły o nadkola albo za daleko nie wystawały. czytaj jak pisał mesiah 13mm i 17mm wtedy będzie na równo z nadkolem.otwór centrujący musisz zmienić na 57.1 bo taki ma właśnie twoja audi-otwór centrujący nie ma nic do dystansu chodzi o to żeby felaga się równo osadziła

pozdro

Opublikowano

Misiek ma racje. Jeśli faktycznie te felgi to 66.5 (do tej pory nikt tego nie potwierdził) to nie trzeba sie ograniczać do 13 i 17mm. Ostatnio pisałem w tej sprawie do dystomu i faktycznie ale w Twoim przypadku można brać te standardowe i będzie ok. Chyba, że nie chcesz ryzykować to np zamów na przód 10-11 a na tył 15-17 i tyle.

Opublikowano

mój kumpel ma identyczne w passacie B5 i otwór u niego jest 57.1