Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 3.0 TDI, quattro, BKN 204KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszedł czas i na moją A4 B7 :D

Inspiracja: akjam ^^

Autko kupione ponad pół roku temu, zainspirował mnie temat akjam'a który oglądałem tutaj, za każdym razem jak tylko wszedłem na to forum :D Szukałem ponad pół roku tego koloru, ciężko było, albo ceny z kosmosu, albo przed wymianą rozrządu, albo wtryski z nieodpowiednimi korektami... po długich bólach znalazłem dość zdrowy okaz pod względem silnika, niestety gorzej jeżeli chodzi o środek :D to musiałem dopracować... :)

SILNIK: BKN 204KM,

PRZEBIEG: 216 000 w momencie zakupu, obecnie 230 000

Wstępny wygląd po zakupie:

DSC_9971.JPG

DSC_0012.JPG

DSC_0281.JPG

DSC_0256.JPG

DSC_0252.JPGDSC_0248.JPG

WYGLĄD OBECNY:

_MG_5909.JPG

_MG_5913.JPG

DSC_0041.JPG

_MG_5758.JPG

Lista rzeczy już zrobionych w ciągu pół roku - pod względem mechanicznym oraz funkcjonalnym:

* skrzynia biegów - wymiana oleju na longlife 8, oryginalne filtry, uszczelki, aktualizacja oprogramowania do skrzyni biegów tiptronic w ASB Długołęka :D

* usunięcie problemu klap kolektora ssącego / przepustnicy w silnikach 3.0 TDI - AZ Serwis Pruszcz Gdański - (Nowa technologia przeróbki klap - dożywotnia gwarancja na elementy mechaniczne)

* wtryski/rozrząd - sprawdzone raz przez Olka z AZ Serwis raz przed deva jak robiłem zaciski wszystko w 100% ok, korekty idealne jak nowe :) na tym mi zależało najbardziej aby wszystko było ok, trzeba było wymienić oringi i miedziaki na 2 pierwszych wtryskach, ale z tym poradził sobie Olek z AZ Serwis :D

* standardowy serwis olejowy, niby poprzedni właściciel wymieniał, ale filtr paliwa nie wyglądał na zbyt nowy, filtr powietrza też nie, dlatego za jednym zamachem w AZ Serwis zrobiliśmy wymianę oleju + wszystkie możliwe filterki (powietrza, oleju, paliwa, kabinowy), żeby było z głowy

* Zaciski pomalowane u deva na niebiesko :)

* Tarcze ceramiczne, wentylowane ZIMMERMAN P/T,

* Klocki były przy zakupie BOSH, wymienione na Zimmerman, ale był z nimi problem i jest FERODO :D

* Nowy płyn od pompy ABS, wspomagania, hamulcowy

* wymiana żarników i żarówek na Philips Bi-Xenon

* nowy akumulator

* wymiana 2 czujników parkowania tył

* wymiana brzęczyka czujników parkowania

szukając problemu opisanego poniżej wymieniłem... :

-pompa abs,

-czujniki abs tył / przód,

Do zrobienia:

-wymiana pół ośki, problem z forum który rozwiązałem po 3-4 miesiącach dopiero, auto kupiłem z problemem bicia ABS przy hamowaniu delikatnym (ok 5km/h), jeździłem z tym wszędzie, nawet odwiedziłem ASO, które też stwierdziło że nie wie co to może być... dopiero podróż 1200km do DEVa spowodowała 10h poszukiwania wraz z wymianą zacisków na niebieskie (foty), okazało się że poprzedni właściciel wymienił zwrotnicę, bo zapiekło się zawieszenie i przy wymianie nie dało rady tego rozkręcić.. wymienił nie na taką na jaką trzeba... ogólnie więcej info w temacie:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/298178-problem-po-jezdzie-na-blocie-czujnik-abs-zwrotnica/

Wnętrze:

zrobione:

* Maglownice głośników były połamane, ktoś wychodząc połamał... wymienione na nówki z salonu :) dorzuciłem BOSE bo w planach wymiana :D

* schowek, uchwyt złamany - oczywiście standard w audi - spawanie + wymiana siłownika

* RADIO/NAVI - czyszczenie lasera, wgrywanie najnowszego oprogramowania + zakup płytki z najnowszymi mapami

* popielniczka i osłona skrzyni biegów wymieniona na standardową, poprzednia była strasznie porysowana....

* pokrętło włączania świateł wymieniony na nowy, bo stare było w opłakanym stanie...

* nakładki na pedały grawerowane audi

w planach:

- MEMORY od Piotrek81 - było już w drodze ze stanów do mnie, ale wyskoczyły mi inne wydatki w RL i nie wypaliła transakcja ... :<

- pełne wnętrze od S-Line

- podłokietnik (złamany zaczep),

- pełny komplet żarówek CAN-BUS od Tomnik

- aluminiowy rygiel od snajper007, do bagażnika

- kierownica multifukcja - taśma pasuje, kwestia wymiany, ale przed wymianą koniecznie:

- obszycie kierownicy, drążka hamulca ręcznego, gałki skrzyni biegów

Zewnętrzne:

zrobione:

* Malowanie przedniego grilla na czarno (mat środek, listwa na połysk),

* polerka lamp od wewnątrz, ponieważ spalił się żarnik przykopciła się prawa lampa od środka

* wymiana wszystkich znaczków audi na czarne

* delikatne malowanie tylnej klapy, ponieważ ktoś przykleił znaczki na "kropelkę" i podczas ściągania delikatnie ukruszył się lakier w kilku miejscach...

* spasowanie przedniego zderzaka - wymieniając żarówki wyciągałem lampy, nie potrafiłem później dobrze spasować :P potrzebowałem przy tym pomocy :)

* felgi RONAL 16'

w planach:

- wymiana lamp tył na ledy

- felgi + opony lato 17'

Edytowane przez Krzysztof27

Opublikowano

Dzięki :wink4:

Do planów dodałbym obniżenie i jakieś większe koło. :good: Dokładki z RS4 na pedały a później to już poleci... :decayed:

Pozdro!

Opublikowano

Koła czym prędzej do wymiany bo psuje efekt :D Ładny kolor :)

Opublikowano

na ziemie ja bo straszny allroad ;)

Opublikowano
  • Autor

Już mam na oku amorki + sprężyny z rsa, a to zdjęcia na zimówkach, na lato coś będę musiał poszukać :D

Wszyscy mówią, że żyrafa straszna :D

Opublikowano

Już mam na oku amorki + sprężyny z rsa, a to zdjęcia na zimówkach, na lato coś będę musiał poszukać :D

Z tym RSem to się zdziwisz, mega twardy zawias w porównaniu do np. gwinta weiteca :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Z tym RSem to się zdziwisz, mega twardy zawias w porównaniu do np. gwinta weiteca :facepalm:

Jeździłem VOLVO s60, tam było dopiero twardo :D ale za to jak pięknie trzymało się zakrętów ahh tego mi brakuje :D ale rozwarzę jeszcze gwinta weiteca, póki co mam zagwostkę, co zrobić z autem, bo jadę na miesiąc do Anglii, a potem chyba już na stałe ... :/

Opublikowano

Jeździłem VOLVO s60, tam było dopiero twardo :D ale za to jak pięknie trzymało się zakrętów ahh tego mi brakuje :D ale rozwarzę jeszcze gwinta weiteca, póki co mam zagwostkę, co zrobić z autem, bo jadę na miesiąc do Anglii, a potem chyba już na stałe ... :/

jak to co Ty jedziesz do Anglii, zostawiasz furę Akjamowi on ci robi jak swoją, wracasz z UK po 5 latach oddajesz mu cały zarobiony hajs i wszyscy są szczęśliwi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

HAHA:D No pewnie :D w zasadzie to było by idealnie ^^ ale po 5 latach to auto będzie miało chyba z 500 000 km przejechane już :D:P

Opublikowano

Jestem skłonny się na to zgodzić :naughty:

Spokojnie, rocznie robię jakieś max 12tysi więc załóżmy, że będę jeździł tylko Twoim przez te 5 lat :decayed: to nie przekroczymy nawet 300tysi! :wink4:

Opublikowano
  • Autor

akjam, sam wiesz dobrze, że najwiekszą przyjemnością przy modzeniu jest to, że po pierwsze robisz to sam, a po drugie, uczysz się przy tym swojego auta :D ja przez ostatnie pół roku, o swoim audi dowiedziałem się praktycznie wszystkiego, na co uważać, co sprawdzać, na co zwrócić uwagę i kiedy :D to własnie wiedza w tym zakresie jest w tym momencie BEZCENNA :banan::kox:

Opublikowano

Akjam jakbyś ją przygarną to niezłe deja vu byś miał :grin:

Opublikowano

:wink4:

Opublikowano

witam kolegę z moich okolic :) gratulacje autka :)