GTD_RFD Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Witam. Czy ktoś z was wymieniał dół silnika w swoim 2,5TDI na nowszy? Mam kod silnika AFB ale znalazłem dół od BCZ a4 b6 z niewielkim przebiegiem. Wiem że głowice będą pasować ale czy założę swoją skrzynię i sprzęgło? Mam manualną skrzynie i ten blok też pracował z manualną skrzynią.
kudalty66 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 znaqczy masz tylko blok, bez głowc??? głowice pójda twoje od AFb???
GTD_RFD Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Głowice zostają moje czyli AFB.
kudalty66 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 to jaki to ma sens ekonomiczny, jak juzktoś robi taka podmiankę, to stary dół a nowego typu głowice żeby dac nowe wałki, w twoim przypadku bym cały silnik zmienił, nie pchał sie w koszty naprawy tego co masz,. od 1.5 kpln kupisz cały silnik bez turbo i pompy, czasem może i taniej, zciągasz dekle jak wałki w dobrym stanie to rozrząd i termostat i wkładasz,. i zmien profil chyba ze o iinnym aucie rozmawiamy,.
Rekomendowane odpowiedzi