Vavix Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Serdecznie. Prezentuje tutaj mój nowy nabytek, który zakupiłem od (starszego) znajomego który woził się tym autkiem od 2006 roku.Silniczek chodzi jak żyletka, cichutko i z odpowiednim brzmieniem jak to V6. Mechanicznie nie ma się do czego doczepić.Niestety, samochód wymaga dopieszczenia wizualnego przez niektóre "przypadki" jakie miał mój znajomy przez cały czas użytkowania samochodu a niestety nie przykładał wady do wizualnego wyglądu samochodu a raczej do mechanicznej sprawności.A teraz opis mojego samochodu- Lampy Xenonowe- Kolorowy FIS- Nawigacja w FIS- Pompowane Fotele- Tapicerka skórzana, fotele półkubełki- Podgrzewane fotele- Podgrzewana Przednia Szyba- 2 Strefowa Klima- Full Pakiet S-line- Zawieszenie S-line- Komputer pokładowy- Elektrycznie sterowane szyby- Elektrycznie sterowane lusterka- Tempomat- System doświetlania dojścia do domu- Felgi 17' z polerowanym rantemI pewnie wiele innych rzeczy o których po prostu teraz nie pamiętam.A teraz rzeczy które musze wykonać w najbliższym czasie:- Przede wszystkim pozbycie się odprysków po kamieniach z maski i prawego nadkola które są irytujące, poza tym dośc głębokie i na czarnym kolorze mocno widoczne- Naprawa drzwi, a dokładnie pomalowanie nowych par które dostałem razem z samochodem bo poprzedni właściciel nie zdąrzył już ich zamontować - Parę poprawek wizualnych które w niczym nie przeszkadzają jednak w moim odczuciu psują ogólny wygląd samochodu- Ponowna polerka felg, troszke niestety zaniedbane- Przyciemnienie tylnych szyb- Możliwe, że wymiana radia na ori duże z Navi ale to nic pilnegoZOSTAŁO ZROBIONE- 10.05.2015 Wymienione oba żarniki xenon na OSRAM - 12.05.2015 Wymienione siłowniki tylnej klapy- 15.05.2015 Wymieniony mechanizm linki do elektrycznego otwierania szyb- 20.05.2015 Grubsza robota. Naprawiona klima(Nie działał moduł przy wiatraku), Wymiana obu uszczelek pod pokrywą zaworów(trochu ciekło), Wymiana pompki sprysków i pozbycie się nieszczelności na węzu sprysków od xenona, usunięcie problemu z instalacją lamp przez co nie świeciły postojówki, podłączenie świateł do jazdy dziennej.Poniżej zdjęcia mam nadzieję, że udało mi się uchwycić te wady które póki co są na samochodzie:) Miłego oglądania i pozdrawiam ! Edytowane 20 Maja 2015 przez Vavix
instruktor83 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 przydałby się RNS na pokładzie całe szczeście skrzynia manual wersja 155PS ? 163PS? czy 180PS? ogólnie super sztuka
Vavix Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Jest to wersja 163 PS Oczywiście jak to ja nie mogłem dłużej się powstrzymać i musiałem usunąc usterkę xenona dlatego kupiłem dzisiaj 2 nowe żarniki i teraz wszystko śmiga jak potrzeba!Fotki z zabawy: HA Byłbym zapomniał. Przy okazji wymieniony także filtr powietrza:) Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Vavix
Animal Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Parę poprawek wizualnych które w niczym nie przeszkadzają jednak w moim odczuciu psują ogólny wygląd samochodu Czy miałeś na myśli przedni zderzak i te ozdoby na nim?
Vavix Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Jeżeli myślisz o tym samym co ja, czyli o tej srebrnej SŁABEJ 'imitacji' grilla, a pewnie myślisz to tak, to miałem na myśli Te 'ŚWIETNE' światła do jazdy dziennej też wyrzuce:D planuję zrobić dzienne w halogenach. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Vavix
Audi sline Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Do wyposażenia możesz dopisać CLH i małą nawigacje, wyglada jakbyś miał joystick sterowania w tunelu, Bluetooth z zestawem glośnomowiącym. Pozdro
wampir Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Tak niesmialo zapytam, a co to auto ma z S4 bo taki masz opis tematu? Planujesz dokładać Quattro, zmieniać silnika na V8 lub inny, który mocą dorównuje silnikowi S4 B6, a może zawieszenie, hamulce czy pakiet zewnętrzny i wewnętrzny? Bo wygląda to jak opis handlarza Mirka z allegro i do tego ta imitacja grilla ....
Vavix Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 specjalnie dla Ciebie zmienię nazwę tematu Tak mam wbite w dowodzie rejestracyjnym więc taki zrobiłem temat co do imitacji grilla pisałem wyżej, nie mam wpływu na to co poprzedni właściciel sobie dokleił do samochodu
wampir Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja bym się pierwsze udał do jakiegoś detailera żeby usunal to coś ze zderzaka i doprowadził lakier do porządku. Trzymam kciuki żeby się udało
Vavix Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) dzisiaj postanowiłem własnymi siłami wypolerować trochę lakier żeby zobaczyć jakie jeszcze mankamenty ukrywa pod sobą. W przyszłym tyg czeka mnie podróż na mazuy i z powrotem i od następnego rozbieramy pół samochodu żeby w końcu uporać się z odpryskami na masce z drzwiami które widać zresztą na foto i z tymi śmiesznymi dodatkami na zderzaku.Tak poza tematem, Ile mogę wyciągnąć za ten felunek który mam teraz na samochodzie? nie pasują mi te felgi do tego samochodu i chciałbym je zmienić a kompletnie nie wiem jak cenowo się to przedstawia, może ktoś bardziej kumaty by się wypowiedział. Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Vavix
Rekomendowane odpowiedzi