Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Silniczek klapy od otwierania/zamykania obiegu wewnetrznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, nie wiem w jakim dziale to napisać, ale chyba TUTAJ bedzie pasować.

Nie działa mi silniczek zamknięcia obiegu wewnetrznego

Gdzie sie znajduje ten silniczek/jak do niego dotrzeć? Mozna jakoś sprawdzić czy to nie przewód, albo coś innego oprócz silniczka padło. A jak już to ma ktoś pasujący do mojego autka? AFN

Opublikowano

za dużo nie wiem jakie auto jaki rok ale ja u siebie mam zawór ktory działa na podciśnienie z kolektora i jest pod schowkiem pasażera ( pare śrubek do odkecenia na kluczyk nasadkowy 8 :D ) jak cos to możesz pisać na PW zawsze pomoge.

Opublikowano

Mógłby ktoś wstawić zdjęcia cewki/zaworu do obiegu zamkniętego (ta, która zamyka/otwiera klapkę przed dmuchawą), bo wydaje mi się, że mam cos za mało węży dochodzących/wychodzących z w/w cewki.

Moje zdjęcia: Do silniczka biegnie jeden przedow z maski ( na zdjeciu przewód nr 2) a przewod nr 1 nigdzie nie jest podlaczony... Dodam że mam trzecie wejscie do silniczka oznaczone kropką czerwona do/od ktorej nie idzie zaden przewod...

nfpj41.jpg

mn9tf.jpg

Opublikowano

Witam ja mam pytanie odnośnie silniczka który kieruje powietrze na nogi wyciągnąłem go dzisiaj by sprawdzić czy działa podłączyłem go do prostownika 6v i niby działa w obie strony lecz gdy go włożyłem na miejsce nie chce działać porusza się tylko delikatnie

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka