Kennykk Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 1.czy można otapicerować to jakimś nowym materiałem, ponieważ stary sie mocno zmarszczył.No i czy będą z tym poważne problemy robiąc to własnoręcznie 2.czy można okleić to folią termozgrzewalną? czy trzeba kupić nowy i jak to cholerstwo sie wypina w tym modelu co widac na foto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97b6e441b5d42004.html zdjęcie zapożyczone
lukaszdl Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 jedynkie trzeba by było wyłamać z zatrzasków kture są z tyłu przytapiane a dwójkie można normalnie zdjąć wykręcając z tyłu zapinki
wesz82 Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 materiał możesz naklieć na stary a listwy tak jak piszesz okleić taśmą np ala carbon tu masz przykładową okleinę http://moto.allegro.pl/item459182250_folia_aluminium_termoplastyczna_100x20_tuning.html
Kennykk Opublikowano 18 Października 2008 Autor Opublikowano 18 Października 2008 no wlasnie stary material jest strasznie pofałdowany wiec naklejając na niego nie zlikwiduje nierownosci ,trza rozbierać...jaki klej polecacie?
wesz82 Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Musisz kupić specjalny klej do materiału.Podejrzewam że budapren powinien być dobry dlatego że robi swoistą gumową spoinę!niestety bez rozbieranie się nie obejdzie.przy okazji pomysl o malowaniu plastików bo pewnie też są pozdzierane
Chris86 Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Witam Odnosnie punktu 1. Jakis czas temu wymieniłem welur w dzrzwiach ,bez zdejmowania tapicerki. Poprzedni po docisnieciu na srodku wychodził od dołu (wyglądało to dramatycznie). Mianowiecie gdy wymieniałem wyciagłem stary welur Nastepnie za pomoca nozyka tapicerskiego dociskałem materiał do luki,szpary. Jednoczesnie modelujac całe ukształtowanie ponizszego elementu. Jesli masz duzo materiału, i dobrze sie pobawisz bez problemu uzyskasz fajny efekt koncowy, bez jakich kolwiek fałd. Mi to zajeło około 20-30 min jedne drzwi. Przypominam ze do wszystkich zakamarków dociskałem materiał nozykiem tapicerskim po szerokosci. Teraz wyglada to o niebo lepiej .....i zaoszczedziłem jakies 50 PLN od drzwi, a moze i wiecej. .
Kennykk Opublikowano 18 Października 2008 Autor Opublikowano 18 Października 2008 ciekawe podejście do tematu.. nie wiem tylko jaki materiał zastosować . może jakaś podpowiedź ...autko jest bordowe, ciemno bordowe a wnętrze typowo czarne. Ja myślałem żeby te elementy właśnie zrobić w kolorze bordo, zgrywało by sie to z lakierem i również współgrało z czernią i typowym dla audi czerwonym podświetlaniem
Reggi Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Jasne , że można ..ale nie lepiej kupić cały boczek za parę gorszy na allegro ?
Chris86 Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 ........U mnie cena na szrocie 40 PLn za kompletny 1 boczek
Rekomendowane odpowiedzi