Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Domykanie szyb z kluczyka i problem po odlaczeniu akumulatora.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj odebrałem autko od mechanyka i zauważyłem ze nie działo calkowite zamknięte szyby przy pomocy klikniecia w przycisk: Tak wiec sprawdziłem czy dziala domykanie szyb z kluczyka. Po operacji domykania szyb z kluczyka szyby dzialaja prawidłowo, lecz nie dziala automatyczne otwieranie wszystkich szyb z kluczyka. Reasumując z kluczyka szyby zamyka a nie otwiera :/. W czym moze yc problem ?

Dzieki za pomoc i pozrawiam

Opublikowano

SPróbuj zakodować jeszcze raz ? pytaj barana co majstrował bo mógł ci coś uszkodzić ... skasuj błędy na poczatku powinno pomóc ale w razie czego dodawaj na reklamacje .. jak szybciej działało wszystko to do cholery w jedna chwile nic nie pada całkowice chodz sie zdarza ale bez jaj .. .. sprawdz po koleji wszystko same proste sprawy a później dalej kmiń co z tym fantem zrobic

Opublikowano

To jest normalne trzeba je po prostu od nowa zaprogramować

Opuść szyby do dołu trzymając cały czas przyciski, przytrzymaj 3s zasuń w ten sam sposób i powinno działać :)

Opublikowano

Tak więc odlaczylem aku. Przy wlaczonym zaplonie opuscilem wszystkie szyby jednoczesnie trzymajac przez 3 sekundy przycisk i taak samo po zamknieciu. Nic to nie dalo o szyby nadal z kluczyka sie zamykaja ale nie otwieraja :/.

Opublikowano

Czasem nie łapie za 1szym razem musisz parę razy az moduł komfortu nauczy sie na nowo :wink:

Opublikowano

u mnie w b6 wystarczy lekko opuścić i podnieść każdą szybę bez żadnego trzymania 3s

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Więc taak;

jak odlaczylem aku to nie moglem opuscic szyby jednym kliknieciem, po operacji opuszczenia max 3 sekundy i podniesienia max dziala otwieranie jednym kliknieciem przycisku,

po tejze operacji dziala DOMYKANIE z kluczyka

caly czas nie dziala OTWIERANIE z kluczyka :/.

Nie pamietam jak to bylo ale jak zamyka szyby to i otwierac musi :/. Czy podlaczenie pod vaga cos da??. Bede jutro jeszcze probuowac bo ogarniam jeszcze temat ustawienia ramki drzwi bo mi troche wieje przy wyzszych predkosciach :D

dzieki za dotychczasowa pomoc

ps. sorki ze pisze zawsze ez polskich znakow ale klawiatura mi ledwo dziala ( male dziecko w domu :P )

Witam. Caly czas jest probleem z tymi szybami. :/ Próbowałem już kilka razy dolączania aku itd. Nic nie pomaga. Gdzie ew. szukać przyczyny ??

Opublikowano

A działało wcześnie otwieranie z kluczyka ? U mnie tylko zamyka z klucza i dołożonego pilota centralnego (brak pompki ze sterowaniem radiowym)

Edytowane przez Bartollo

Opublikowano

Powiem ci że nie pamiętam :D. Z tego co kojarzę to jak testowałem to i ię otwierały i zamykały.

Opublikowano

A oświetlenie wnętrza Ci sie ściemnia czy gaśnie od razu :) bo z tego co czytałem to jesli sie stopniowo ściemnia to i ma funkcje otwierania z klucza :) a tak btw to po co Ci otwieranie szyb z klucza :P

Opublikowano

Dlaczego mi to potrzebne hehehe już tłumacze. Autko pod moją praca stoi w pełnym sloncu. Jak kończe pracę to pięknie bym se to otworzył i wypali spokojnie papieroska na zewnątrz a nie otworzyć drzwi przkręcić stacyjke otworzyć okna, wysiąść, dopalić :D:P :D:D:D. Światełko gasi się gwałtownie, nie stopniowo. Też właśnie to czytam i chyba fakgtycznie jest jak u ciebie. Tylko coś kojarze że je otwierałem z kluczyka, ale rączki nie dam se uciąć :D

A to otwieranie z kluczyka to była opcja czy jak ??

Opublikowano

Kup sobie młotek do szyb i nie będziesz miał problemu z piekarnikiem w aucie :P wydaje mi sie ze to chyba w poliftach było opcją :)

Opublikowano

Kup sobie młotek do szyb i nie będziesz miał problemu z piekarnikiem w aucie :P wydaje mi sie ze to chyba w poliftach było opcją :)

Cholera młotek wozić w aucie, mhhh wzrosnie spalanie (niepotrzebny balast) :D Sprawdze se w kodach wyposażenia. mam całlą liste z ASO

Opublikowano

u mnie również tylko domyka z kluczyka/pilota.otwierania z kluczyka nie miałem i nie mam.wydaje mi się że ta opcja występuje w młodszych rocznikach

Opublikowano

a wiecie co to takiego ?

4F1 = Centralny zamek z blokadĄ wnętrza i blokadĄ safe

Opublikowano

Funkcja safe to bodajże ryglowanie zamków(kumpel w passerati b6 miał tak opisaną tą funkcję) Auto zamknięte i nie idzie otworzyć ani z zewnątrz ani od wewnątrz :) a co do blokady wnętrza to moze auto zamykanie auta powyżej Np 15km/h.

Edytowane przez Bartollo

Opublikowano

A wie może ktoś z was jakie jest kodowanie do tego, by szyby domykały/ otwierały się z kluczyka?

Aa... Domykanie z kluczyka w mojej B6 przestało działać, jak zakodowałem auto ryglowanie centralnego powyżej 15km/h, więc może kolega też nie miał fabrycznie tego "bajeru" i ktoś to dokodował...