pawel1993r Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam! Mam dwa pytania spaliły mi się dwa czujniki parkowania jeden z przodu drugi z tyłu czy są one takie same (czy specjalne na przód i specjalne na tył ) i czy jest możliwość przełożenia ze starego czujnika "główki" aby nie trzeba było na nowo malować ponieważ są pod kolor samochodu? Z góry dziękuje i pozdrawiam.
BeyerBrown Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Parametry elektryczne wszystkie mają dokładnie takie same, jedynie te przy belce zderzaka mają umiejscowione gniazda przyłączeniowe pod kątem 45st., ale nie pamiętam czy tyczy się to tylko tych umieszczonych z przodu czy z tylko tych z tyłu (lub tu i tu) W każdym razie wydaje mi się, że najbezpieczniejsza montażowo opcja to kupno czujników z kątowym gniazdem. Główkę da się przełożyć
pawel1993r Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) nie cykają i po podłączeniu do vaga wywala dokładnie te same najbardziej martwiła mnie sprawa malowania ale jeżeli da się przełożyć to super Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez pawel1993r
BeyerBrown Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Poćwicz najpierw na tych uszkodzonych, bo łatwo wyrwać kabelki w środku Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez BeyerBrown
pawel1993r Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Z tego co sie orientuje po bokach sa takie zapatki po zdjeciu tego powinno ladnie zejsc dobrze mysle ??
BeyerBrown Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Zgadza się, ale KONIECZNIE dociskaj środek czujnika podczas tej operacji by nie wyskoczył razem z plastikową ramką, bo będzie kaplica, gdyż bardzo łatwo urwać te krótkie kabelki które wchodzą do części zalanej gęstym żelem. Wszystko trzeba robić z wyczuciem, którego mi kiedyś zabrakło przy rozbieraniu dwóch czujników Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez BeyerBrown
pawel1993r Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Czyli jesli dobrze teraz rozumiem wymienic mozna jedynie otoczke czujnika a sam srodek juz nie ?? Czyli jesli dobrze teraz rozumiem wymienic mozna jedynie otoczke czujnika a sam srodek juz nie( bo on tez jest w kokorze ) ??
BeyerBrown Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Można, można Środek jest dwuczłonowy - górna cześć nie wypada dzięki plastikowej obejmie z zatrzaskami a dolna trzyma się na kabelkach. No i jest dociskana przez górną (pomalowaną) połowę.
Rekomendowane odpowiedzi