Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

parktonic audi a4 b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam dwa pytania spaliły mi się dwa czujniki parkowania jeden z przodu drugi z tyłu czy są one takie same (czy specjalne na przód i specjalne na tył ) i czy jest możliwość przełożenia ze starego czujnika "główki" aby nie trzeba było na nowo malować ponieważ są pod kolor samochodu? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Parametry elektryczne wszystkie mają dokładnie takie same, jedynie te przy belce zderzaka mają umiejscowione gniazda przyłączeniowe pod kątem 45st., ale nie pamiętam czy tyczy się to tylko tych umieszczonych z przodu czy z tylko tych z tyłu (lub tu i tu) :mysli:

W każdym razie wydaje mi się, że najbezpieczniejsza montażowo opcja to kupno czujników z kątowym gniazdem.

Główkę da się przełożyć :wink:

Opublikowano

Jak to "spaliły"?

Opublikowano
  • Autor

nie cykają i po podłączeniu do vaga wywala dokładnie te same :) najbardziej martwiła mnie sprawa malowania ale jeżeli da się przełożyć to super :)

Edytowane przez pawel1993r

Opublikowano

Poćwicz najpierw na tych uszkodzonych, bo łatwo wyrwać kabelki w środku :facepalm:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Z tego co sie orientuje po bokach sa takie zapatki po zdjeciu tego powinno ladnie zejsc dobrze mysle ??

Opublikowano

Zgadza się, ale KONIECZNIE dociskaj środek czujnika podczas tej operacji by nie wyskoczył razem z plastikową ramką, bo będzie kaplica, gdyż bardzo łatwo urwać te krótkie kabelki które wchodzą do części zalanej gęstym żelem.

Wszystko trzeba robić z wyczuciem, którego mi kiedyś zabrakło przy rozbieraniu dwóch czujników :facepalm:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Czyli jesli dobrze teraz rozumiem wymienic mozna jedynie otoczke czujnika a sam srodek juz nie ??

Czyli jesli dobrze teraz rozumiem wymienic mozna jedynie otoczke czujnika a sam srodek juz nie( bo on tez jest w kokorze ) ??

Opublikowano

Można, można :)

Środek jest dwuczłonowy - górna cześć nie wypada dzięki plastikowej obejmie z zatrzaskami a dolna trzyma się na kabelkach. No i jest dociskana przez górną (pomalowaną) połowę.