Jump to content
IGNORED

Wymiana maski przód A4 B6

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Czy wymiana maski samemu jest trudna? Mam do wymiany a w warsztacie zawołał mi za wymiane 150 zl :( więc troszke się zdziwiłem i tak się zastanawiam kupie taką z moim lakierem i tylko wymienię tylko nie wiem czy dam rade. Z ksiązki wynika że nie jest to trudne ale wolę spytać zanim się za to zabiorę. Chodzi mi o regulacje itd.

Edited by Tasman78
Posted

Generalnie wymiana jeest banalnie prosta, polega na odpięciu wężyka od sprysków i odkręceniu maski, do tego potrzeba najlepiej 3 osoby, dwie do przytrzymania a jedna do odkręcenia bądź zakręcenia śrub.

Jedynym problemem jest ustawienie dokładnie szczelin z obu stron, i to właściwie tyle

Posted

właśnie tej regulacji troszke się obawiam jak sobie ułartwić życie mozna jakoś poznaczyc pozycje starej czy zawiasów?

Posted

W sumie można byłoby zrobić kreski na masce, zaraz gdzie kończy sie zawias i przenieś to za pomocą suwmiarki bądź innym sposobem na drugą machę, powinno to przynajmniej w jakimś stopniu pomóc, ale i tak bd to metoda prób i błędów czyli zamykanie sprawdzanie, otwieranie i regulacja i tak aż do skutku

Posted (edited)

a wejdzie mi maska do bagaznika? jakoś musze nową przywieść :)

Edited by Tasman78
Posted

w warsztacie zawołam mi za wymiane 150 zl

:facepalm:

Posted (edited)

w warsztacie zawołam mi za wymiane 150 zl

:facepalm:

Poprawione , nie łam się . To jak z tą maską? wejdzie?

Edited by Tasman78
Posted

A myślałem że faktycznie tyle zaśpiewali.

150 to też drogo.

Maska powinna się na ukos zmieścić ale ręki sobie nie dam uciąć.

Weź miarkę i zmierz sam.

Posted

Maska nie wejdzie do A4 Avant. JA próbowałem na różne sposoby i mi nie weszła

Posted

Maska nie wejdzie do A4 Avant. JA próbowałem na różne sposoby i mi nie weszła

Jak Tobie nie weszła to mi pewnie też :( szkoda muszę szukać innego rozwiązania :( albo samochodu :(

Posted

Chce Ci się za 150 zł przewozić maskę i męczyć się z jej wymianą?

Posted

Jasne ze tak te 150 pójdzie na inną część:) Już zamówiłem maske kurierem ale wymianą i tak sam się zajmę :) jak dam rade hehe:)

Dla potomnych:) maske bez problemu można wymienić samemu, no z pomocą drugiej osoby oczywicie. Nawet regulacja nie stanowi problemy.