Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 2.0 TDI BLB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

Edytowane przez Romek.A4

Opublikowano

Bardzo ładny sedan.

Popraw opis bo piszesz o pompie wody a robiłeś pompę oleju.

Powaga spalanie w cyklu mieszanym masz 5,5 l/100 km? U mnie to nie realne. Ja średnie w cyklu mieszanym mam 8,2 l/100 km ale mam automat i 2.0 tdi BPW.

Edytowane przez manian

Opublikowano
  • Autor

Dzięki już poprawiłem. Tak jest w trasie na przy ekonomicznej jeździe fis wskazuje na 4,3-4,5l, w mieście w podskokach do 7-7,5l. Średnia ostatniego tankowania wyszła 5,5l chociaż było 70% trasa 30% miasto. Co do spalania zobaczę teraz bo dużo więcej bujam się po mieście. Brak DPF też pewnie robi swoje ( nie był wycinany, fabrycznie brak).

Opublikowano

Ładne A4 ,fajny kolor. Ma potencjał.

Ale silnik :facepalm: Życzę ci z nim dużo szczęścia,bo w BLB lubi coś wyskoczyć że tak to ujmę :grin:

Opublikowano

Ja mam BLB i jakoś prawie trzy lata nic nie wyskoczyło, tak więc silnik jak każdy inny a jak zrobiłeś napęd pompy oleju to raczej nie ma co się dziać, tym bardziej przy tym przebiegu jeśli jest faktyczny jak piszesz. Sprowadzane mają na ogół ok 200tys, kręcone z 300 - 400 tys jak wszyscy twierdzą tak więc tylko jeździć. Szerokości!!!!

Ps. Skoro i tak był u lakiernika szkoda że od razu nie dałeś zewnętrznego pakietu s-line, zmienia auto nie do poznania.

Edytowane przez Bieniu

Opublikowano

auto to auto i jak to z mechaniką bywa zawsze coś może wyskoczyć ale jakoś do awaryjności bym się nie skupiał.

Przy używce to zawsze loteria.

Niech służy :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za dobre słowa. S-line mógł być dołożony ale żeby miało to ręce i nogi musiałbym zmienić dodatkowo wszystkie listwy + klape bagażnika. Za dużo grzebania a i z wlepą by się później nie zgadzało. Aktualnie padła poduszka pod silnikiem ( ta bez czujnika). Wylał się z niej olej, w piątek leci na wymiane.

Opublikowano

Gratki furki! Dobrze, że wymieniłeś napęd pompy oleju teraz tylko jeździć i rezać! :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny pocisk :thumbup1: ja moją zawirusowałem,wpadło pare drobiazgów i chce mi sie teraz zaje...ście głośnej dwurury :) Kminimy z kumplem jak to ugryść :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Obecnie pocisk zawitał u mechanika. Wymiana sprzęgła sprężarki oraz jej uszczelnienie. Nie wiadomo dlaczego na łączeniach wyciskał się olej. Jak wróci wpadną jakieś fotki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

.

Edytowane przez pitasss10

Opublikowano

No kiepawo ten Pioneer tu wygląda... fabryczne tez często miało bluetooth

Opublikowano

Ladne autko :) Do drl kup białe żarówki, ja kupilem osram cool blue hyper, a w przyszlym miesiacu kupuje modul do drl ;) mozesz podac link z ktorego kupowales?

Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Romek.A4

Opublikowano

tablica postojowki srodek - tylko od kolegi tomnik z forum :) jesli moge Ci polecic :) ja do mijania mam superwhite h7 4200k barwa, swieca elengancko na bialo ;) do drogowych mam kupione osram cool blue hyper 5000k tak jak mowilem :) ja z innej aukcji bede kupowal, razem z clh ;)

Opublikowano
  • Autor

Ten moduł też jest z clh, ten jak i wszystkie inne zintegrowane z DRL mają jak dla mnie minus nie do przejścia. Mianowicie clh załącza się niezależnie czy to dzień czy wieczór. Jest to ponad 100Watt średnio 8-10 razy dziennie ( zamykanie i otwieranie jako 2 ) co już napewno wpływa na aku. Sam mam zamiar kupić CLH ale tylko z wbudowanym czujnikiem oświetlenia.

Co do ledów oczywiście że będą od kolegi z forum :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ładne auto bezawaryjności ..