michalak_ Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Witam, ostatnio chodzi mi po głowie wymiana foteli w B5 na jakąś skórę. Jako, ze u siebie mam manualnie ustawiane, to za takimi się też rozglądałem. Mam okazje kupić fotele z tylnią kanapą z A6 C6. Przeszukałem trochę forum i nie znalazłem pełnej odpowiedzi jak sprawa wygląda z montażem. Ni raczej P&P nie będą, zbyt pięknie by było. Z jakimi elementami muszę się liczyć, żeby je dokupić? Ślizgi z A6? A jak wygląda tylnia kanapa? Wyczytałem, że nie którzy "jakoś" je upychają, głównie chodzi mi o sprecyzowanie tego słowa "jakoś". Robił już ktoś taki zabieg i może się podzielić info? Mam sedana 2000 z tylnią kanapą składaną na pół. 2. Podłokietnik z A6 C6 ktoś upychal?
sebidi Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 W a6 c6 jest juz zupełnie inny typ mocowania foteli z szynami pod fotelem także spawarka na bank aczkolwiek nie wydaje mi się żeby to podeszlo o tylnej kanapie to zł juz wogle zapomnij .....jeśli już chcesz tania skórkę to albo z b5 szukaj albo jeśli masz trochę zdolności adaptacyjnych to z a6 c5 -sam u siebie montowalem
michalak_ Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Czyli najlepiej jednak szukać od b5, mimo, że cena porównawczo do a6 jest dużo droższa. A z A6 C5 co przerabiałeś?
sebidi Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Z a6 c5 wsadzilem cały komplet foteli razem z kanapa mam a4 b5 sedan
sebidi Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 W dziale wnętrze opisałem co tam robiłem a kolega sasza osobno zrobił temat w dziale warsztat
neimaD Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Nie wiem na 100% jak jest w b5 ale w b6 siedzenia (przód) pasuje z c6 :-) z mądrego telefonu
sebidi Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Bo b6/b7 i c6 mają ten sam system mocowań. A4 b5 ma ślizg w szynach bocznych tak jak passat b5 i audi a6 c5 i po drobnych przerubkach można sobie założyć zestawik.ja wrzuciłem z c5 w pełnej elektryce
Recommended Posts