JSanti Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 Witam, Mam problem z "bujającym" się fotelem kierowcy w moim AUDI A4 B6 - szczególnie denerwujące przy hamowaniu i przyspieszaniu. Posiadam fotele kubełkowe welurowe. Miał ktoś podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić ?
jacek70 Posted April 22, 2015 Posted April 22, 2015 A sprawdzałeś gdzie jest luz? Może np. poluzowała śruba??
JSanti Posted April 23, 2015 Author Posted April 23, 2015 Z tego co widziałem to sruby w szynach są dobrze dokręcone - jeszcze dzisiaj dobrze to zbadam. Problem jest raczej z osadzeniem fotela w szynach, choć nie jestem pewny ....
jacek70 Posted April 23, 2015 Posted April 23, 2015 Może któregoś ślizgu w szynie brakuje , lub połamany ?
MemberA4 Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 Podepnę się pod temat kolegi Jakuba. Czy znalazłeś już przyczynę bujania (kołysania) się fotela bo mam to samo tylko że w półskórze i przyznam że jest to drażniące na mieście. Jak narazie nie mam czasu nurkować pod fotel bo ogarniam temat z zawieszeniem u siebie. Pozdr
micha3l Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 W b6'tkach nie ma ślizgów w szynach, wyrabiają się nity na łączeniach stelaża. Naprawa może być ciężka, łatwiej chyba wymienić fotel.
Recommended Posts