klaudyn Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Cześć. Tak jak w temacie po zamknięciu auta kluczykiem gaśnie światło a zapala się podświetlenie przycisków radia (ori) i na podsufitce. Czy na drzwiach nie wiem, nie zwróciłem uwagi. Wczoraj to zauważyłem, O co może chodzić? Pozdrawiam Dzięki Dodam, że zauważyłem jak siedzę w środku zamknę drzwi i podświetlenie się zapala przyciskow radia, a jak włączam oświetlenie wnętrza to podświetlenie radia i przycisków na podsufitce gaśnie, tak jakby to była zależne albo to albo to
klaudyn Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Cześć, jeszcze nie niestety ... Ciągle szukam i walczę, możliwe żeby coś sie przestawiło jakimś guzikiem? nie mam pomysłów. problem z radiem? czy moze jakies kabelki??
rafal9119 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 zajrzyj do lampki podsufitki może ona daje zwarcie
klaudyn Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 przed chwila poszedłem i sprawdziłem po wyjęciu tych dużych żarówek dalej świeci to podświetlenie. Ale po wyjęciu tej kostki z kilkoma kablami, podświetlenie nie zapala się po zamknięciu auta, Czy to może znaczyć ze ten cały panel z podsufitki coś pieprzy? Może sam przełącznik? Nie pomyślałem i mogłem te dwie male wyjąć żarówki jeszcze i sprawdzić czy dalej tak będzie... Niedługo sprawdzę, A te żaróweczki szybko się nagrzewają te dwie duże i dwie małe to normalne chyba co? Czy coś innego ?> Dziękówka Byłem wyjąłem wszystkie żarówki (4) i nic. No chyba ze te dwie czerwone diody coś psuja ale wątpię. Wiec tak jak mówiłem po odłączeniu tej wtyczki podswietlenie gasnie. Nie wiem co jest nie tak albo się pali podświetlenie sufitki albo podświetlenie calego panelu na czerwono.
rafal9119 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 u mnie jest też tak samo albo pali sie podsufitka albo panel . tylko u mnie jest tak że mam brak podswietlania konsoli srodkowej. i też walczę z tym miesiąc rozbierając co sie da i nic. skoro u ciebie cos jest nie teges a u mnie jest to podobne to wina leży po stronie panelu podswietlania podsufitki
klaudyn Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 masz kogoś żeby podmienić panel? albo chociaż sam guzik może? bo u mnie ciężko, By było wiadomo
rafal9119 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 nie mam nikogo . koledzy maja ale same przedlifty
klaudyn Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Opublikowano 14 Maja 2015 może jakies schemat, ktory kabelek za to odpowiada? Ma ktos schemat tego panelu?
Grzesiek1985 Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Miałem podobna akcje ze po zamknięciu całe podświetlanie się świeciło Okazało się ze w liczniku było coś zrypane
klaudyn Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 a coś dokładniej wiesz?? I co zrobiłeś, wymieniłeś licznik pewnie co.
rafal9119 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 to u ciebie sie pali cały czas a u mnie znów nie pali sie wcale. jak sie wkur.... to oddam auto do elektryka niech on szuka
Grzesiek1985 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 a coś dokładniej wiesz?? I co zrobiłeś, wymieniłeś licznik pewnie co. Licznika nie zmieniałem Wstawiłem do elektryka samochód Elektryk stwierdził ze jest coś uwalone w liczniku i go rozebrał poskładał i działa U mnie stało się tak po tym jak wiązki od ori radia nie przerobiłem pod zwykle radio Bo w ori wiązce miałem poprowadzony kabelek do pooświetlania radia A ja podpiolem SONY i d*pa bo w innym miejscu był ten pin odpowiadający za podświetlanie radia po zapłonie
rafal9119 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 nic nie znalazłem . ostatnio rozebrałem cały srodek w poszukiwaniu winowajcy i nic wszystko sprawne ,kable całe itd. chyba tak sobie myśle że to wina licznika jednak.
Grzesiek1985 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Oddaj licznik do sprawdzenia lub spróbuj podmienić od kogoś
rafal9119 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 o to chodzi że auto mi jest potrzebne na codzien . na dojazdy do pracy i nie mam kiedy tego sprawdzić
klaudyn Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jakby ktoś rozwiązał problem to proszę bardzo o info Co było przyczyną. Za 3 tyg wracam do PL i niewiem czy oddawać go do elektryka, sami wiecie że ciężko o dobrego i zaufanego. Ostatnio po mechaniku miałem więcej strat niż zysków... Pozdro i dzięki
klaudyn Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Opublikowano 11 Lipca 2015 (edytowane) na 99 % broi lampka w podsufitce, mam namysli całą tam tą płytkę, nie żarówke Edytowane 11 Lipca 2015 przez klaudyn
rafal9119 Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 dawno już tak mówiłem. musze tylka ja podmienić
Rekomendowane odpowiedzi