Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Boczne szyby skrzypią podczasz otwierania, da się coś z tym zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , panowie mam taki problem podczas otwierania i zamykania bocznych szyb słychać wyraźnie jak skrzypi piasek między szybą a uszczelką , co zrobić żeby to jakoś usunąć , może ktoś próbował sprężonym powietrzem lub karcherem to usunąć , czy pozostaje tylko rozbiórka całej ramki?

Opublikowano

Witam , panowie mam taki problem podczas otwierania i zamykania bocznych szyb słychać wyraźnie jak skrzypi piasek między szybą a uszczelką , co zrobić żeby to jakoś usunąć , może ktoś próbował sprężonym powietrzem lub karcherem to usunąć , czy pozostaje tylko rozbiórka całej ramki?

Witam Panowie

podpinam się pod temat, dodatkowo do skrzypienia wczoraj doszło "skakanie/przerywanie" przy podnoszeniu szyb. Wygląda to jak by za chwilkę miały przestać działać :/

Opublikowano

Ja również to mam, rysuje aż mi szybę przy otwieraniu, pomóżcie:)

Opublikowano

Proponuje spuścić szybe max na dół, a następnie pędzelkiem oczyścić wargi uszczelnień szyby. Dobry sposób, to odkurzyć wnęki końcówką z włosiem. Na tak oczyszczoną powierzchnię stosuję się specjalne spraye do uszczelek np silikonowe. Po takim zabiegu powinno być cicho. Strzelanie w drzwiach, to pierwszy objaw uszkodzonego mechanizmu (linek) podnoszenia/opuszczania szyby.

Opublikowano

Ja czyściłem starą szczoteczką do zębów i szamponem . Efekt super. Chrobotanie mechanizmu to początek jego końca.