Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ASN katalizatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Ktoś może wycinal w swojej b6 katalizatory w tym silniku, mam pytanie odnośnie strony technicznej, ile katalizatorow jest na wydechu i jaka jest średnica montażowa abym nabył strumienice.

Wysłano z mojego Note 4 przy użyciu taptalk'a

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, lecz czy bez strumienicy nie będzie smierdziec w aucie spalinami,a powyżej 4k obrotów dźwięk z wydechu nie będzie metaliczny?

Edytowane przez dżejki

Opublikowano

a czemu ma śmierdzieć ? strumiennice się sprawdzały w hondach ;) ale jeśli chcesz założyć to czemu nie ;)

Opublikowano
  • Autor

Pytam bo jestem laikiem i doszły do mnie takie słuchy ze bez katalizatora dochodzi dźwięk wysypanych gwoździ do puszki, czy ty wycinales kata?

Opublikowano

tak ja wycinałem katalizator , mam wstawiony dp , u mnie poza tym że troszke lepiej turbo słychać to zmiany w dzwięku nie ma , nie wiem jak u ciebie bo by nie masz turba ale odstawiam że tez by sie nie wiele zmieniło

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informację! Po weekendzie jedziemy ciąć :)

Katy wycięte, lecz dźwięk silnika strasznie się popsuł, potrzebuje rady jakie tlumiki końcowe założyć, miltec? Magnaflow?

Opublikowano

czemu sie popsuł co sie stało ?

Opublikowano

Ja będe zakładał WM sport , bardzo ładnie wyglądają i są z nierdzewki . Powiedz czy czujesz jakąś różnice w przyspieszeniu po wycięciu katów ? I może wiesz jaka jest średnica montażowa ?

Opublikowano
  • Autor

Ja będe zakładał WM sport , bardzo ładnie wyglądają i są z nierdzewki . Powiedz czy czujesz jakąś różnice w przyspieszeniu po wycięciu katów ? I może wiesz jaka jest średnica montażowa ?

Po wycięciu katow różnica jest ogromna, silnik stał się bardziej elastyczny oraz jego moc wzrosła, co lepsze- sondy zostawiłem na kablach przy podwoziu, komputer nie pokazuje żadnych błędów, a same katalizatory sprzedałem 300zl za sztukę( wycialem tylko 2 duże trójkąty).

czemu sie popsuł co sie stało ?

Edytowane przez dżejki

Opublikowano

A powiedz gdzie katy sprzedawales ? czyli pierwsze katalizatory zostały , planuje tak samo zrobić , i co wspawywałes zamiast kata rure czy może strumienice ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A powiedz gdzie katy sprzedawales ? czyli pierwsze katalizatory zostały , planuje tak samo zrobić , i co wspawywałes zamiast kata rure czy może strumienice ?

Pierwsze 2 małe katy zaraz za kolektorem zostawiłem, wycialem jedynie 2 trójkąty i wstawiłem rurę, bądź mówiąc profesjonalnie "dałnpajpy" [emoji14]

Pierwsze 2 małe katy zaraz za kolektorem zostawiłem, wycialem jedynie 2 trójkąty i wstawiłem rurę, bądź mówiąc profesjonalnie "dałnpajpy" [emoji14]

Ps. Kąty sprzedałem w Metalkat we Wrocławiu.

Taki wychodzi dźwięk z downpipem

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

dzejki, mam pytanie katy główne są przy silniku bo u mnie tak to wygląda ?

Mam wersje usa może to coś zmienia, myślałem że mam jak w każdym samochodzie pod autem tu ich brak a rury oryginalne wszystkie,

Opublikowano

Wersja usa ma inny wydech (tylko 2 katy) inny sterownik silnika itp. ale o tym już na forum jest wiele razy pisane wystarczy poczytać

Opublikowano

Ktos mi podpowie jak gdzie podlaczone sa sondy tylne? Bo za cholere nie moge ich wykrecic z katow ; /

Opublikowano

Sondy wpięte są w gniazda znajdujące się na grodzi silnika. Stojąc przed silnikiem z lewej strony na grodzi mniej więcej na wysokości akumulatora

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Dzięki bardzo. Udało mi się znależc jakiś schemat wcześniej ; )

Dla przyszłych poszukujących:

Katalizator od strony pasażera:

Po lewej stronie mniej więcej za przepływomierzem w rurze dolotowej, są tam 4 kostki przymocowane do "podszybia".

- sonda przed katem - czarna kostka z tego co pamiętam 4 piny (dość duża w porównaniu do innych), łatwo ją wypiąc i wyjąć bo nie jest żadnymi zipperami przymocowana po drodze.

Katalizator od strony kierwocy:

- sonda przed katem - podobnie jak w przypadku pierwszej łatwo wyjac bo nie jest przymocowana zipperami, kostka jest taka sama jak po drugiej stronie, a sama kostka znajduję się za zbiorniczkiem wyrównawczym

- sonda za katem - wpięta po lewej stronie tak jak ta od strony pasażera, dokładnie obok siebie one są, kostka od niej jest zielona, łatwo zauwazyc.

W przypadku strony pasażera nie namierzałem juz kostki za katem gdyż tam jest problem taki, że kable są w bardzo ciężko dostępnych miejscach ściągniete zipperami i cholernie trudno je rozpiąć, o wiele lepszym wyjściem jest pomęczyć się z śruba, najlepiej odchodzi przy pomocy klucz "gwiazdki" z wyciętym kawałkiem żeby przełożyć kabel (tak jak są te specjalne klucze do przewodów hamulcowych).