KamilS4 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam. Niedawno zakupilem A4 B6 Quattro z 2004 roku 2.5 180KM BDH z manualna 6-stką. Problem z którym się borykam to brak 2-go biegu. Nieważne czy wrzucam 2 na postaoju czy podczas jazdy, to samochód nie ciągnie. Na innych biegach wszystko ok. Wyjąłem ją juz z auta ale nie chciałbym czegoś uszkodzić przy rozbieraniu dlatego moje pytanie dotyczy instrukcji demontażu tej skrzyni na części pierwsze. Jeśli ktoś taką posiada proszę o pomoc. Z góry dziękuję. A może posiada może ktoś skrzynię HEQ na sprzedaż???
iceweed Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 dziwne ze padla to bardzo mocne skrzynie są wytrzymalsze niz w 3.0 benzynie
KamilS4 Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Rozebrałem trochę skrzynię i wiem już ze potrzebuję 2-go biegu oraz sychronizatora 2-g- biegu. Czy ktoś może wie ile takie części do skrzyni HEQ kosztują?? To są nr części których potrzebuję. 0A2311261 0A2311255A Czy jest ktoś w stanie sprawdzić jaki jest ich koszt? Ma może ktoś opis jak tą skrzynie po kolei rozebrac i wymienic ten 2-gi bieg? A czy 2-gi bieg ze skrzyni o oznaczeniu HEP będzię pasował?? Dziękuję za pomoc Edytowane 8 Maja 2015 przez KamilS4
Rekomendowane odpowiedzi