Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sygnalizuje wyczerpanie gazu mimo że jest w zbiorniku i przerzuca na pb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę kolegów o pomoc, może ktoś się spotkał z taki objawami..

Chodzi o to że dziś pierwszy raz miałem coś takiego że po przejechaniu ok. 15km pojawił się sygnał wyczerpania gazu mimo że była ok połowa zbiornika, następnie kontynuowałem jazdę na benzynie i spróbowałem przerzucić na gaz znowu odezwał się sygnał ze pusty. Potem po ok. 3km przerzuciłem na gaz i już dalej 5km przejechałem bez problemu. W drodze powrotnej niestety też podobny objaw.

Może ktoś mógłby mi wskazać jaka przyczyna?

Z góry dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy

Pozdrawiam

Piotrek

Instalacja lpg:

KME

zbiornik grodków

Reduktor kme red.1 (tak jest napisane w papierach ale kiedyś gazownik powiedział że to "silver" jak wymieniał kolanko z którego ciekł płyn)

elektrozawór/filtr OMB

wielozawór TMASETTO

obodowa wielozaworu GRODKOW

zawór tankowania TOMASETTO

sterownik KME DIEGO

silnik 1.8T

Opublikowano

Zacząłbym od sprawdzenia/wymiany filtrów LPG. Kiedy ostatni raz wymieniałeś? Może jakiś syfiaty gaz?

Opublikowano
  • Autor

Witam, dzięki za odp..

no właśnie z filtrem to jest spora niewiadoma, jakieś 3tyg. temu byłem wymienić pęknięte kolanko w reduktorze z którego ciekło, to poprosiłem o wymianę filtrów. Gazownik wymienił filtr fazy ciekłej ale nie wymienił fazy lotnej bo powiedział że jest tak zakręcony że nie chciał mocniej ruszać bo się bał że połamie i wtedy cały reduktor do wymiany wg Niego..

Może gaz syfiasty, tam wcześniej nie tankowałem..

Opublikowano

odkreć np przewód od listwy wtryskowej albo np filtra i daj plusa z aku na cewke elektorozawru i bedzie czuć czy leci lpg wogole

Opublikowano

Nie kombinuj tylko jedź do gazownika na sprawdzenie parametrów. Może powodem być filtr jeden i drugi , przekroje , ciśnienie. Fachowiec ( tylko dobry) będzie wiedział i pomoże.

Opublikowano
  • Autor

Witam Szanownych Kolegów

Dzięki za odpowiedzi.

Dziś przejechałem 5km w jedną, postój 5h, spowrotem 5km i nic złego sie nie działo.

JAk się bedzie działo to do gazownika pewnie pojadę ale wiadomo że zawsze lepiej być przygotowanym na takie spotkanie lepiej niż gożej:)

odkreć np przewód od listwy wtryskowej albo np filtra , raczej nie będe bo to się stało zaledwie dwa razy i narazie powracało do stanu kiedy gaz napewno leci.

ciekawe to o tyle dlamnie się wydało że w sumie w necie podobnego opisu nie znalazłem więc pewnie to nie jest powszechny objaw nawalania jakiegoś podzespółu

..zobaczymy jak bedzie dalej

Pozdrawiam serdecznie

Piotrek

Ciekawa dyskusja na ten temat jest tu:

http://lpg-forum.pl/przelacza-sie-z-gazu-na-benzyne-tak-jakby-skonczyl-sie-gaz-t3120.html

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

a może butla zamontowana do jazdy na wstecznym.