Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Jaka sekwencja do 2.8 V6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką polecacie sekwencję do A4 rok 95 - 2.8 V6 ?

Na pewno będzie to STAG 300 lecz nie wiem jaki reduktor i wtryskiwacze. Chodzi mi po głowie reduktor KME i wtryskiwacze Valtek 2 OHM ale czy to dobry wybór ?

I najważniejsze pytanie ile to będzie palić ?

Bo w tej chwili auto bierze na trasie 8,5 do 9 l/100. W mieście różnie , zależy jakie odcinki robię 13 - 17 l/100

Jak ma mi gazu palić więcej to ja pier... takie coś.

Opublikowano

Ja ze swojej strony polecam BRC SQ 56 jest drozsza troszke ale jestem z niej zadowolony :) co do spalania to u mnie jest w miescie tak do 16 w cyklu mieszanmy 14,5 a w trasie kolo 12.Napewno bedzie ci wiecej gazu palic o jakiegos litra mysle do 2 no max do 3 litrów . Ale poczekajmy na wypowiedzi innych użytkowników ,ja jak szukałem jaka instalke zakładac to byli zwolennicy staga i brc ja zdecydowałem sie na brc :)

Opublikowano
  • Autor

No rozmawiałem z takim ziomkiem i poleca STAG300+VALTEK_3ohm.

Mi na trasie auto pali 8,5 do 9 /100. Skąd u Ciebie taki duże spalanie ?

Opublikowano

tzn ja pisalem o spalaniu gazu nie bezynki ( uwazam ze nieduzo mi pali gazu 16/100km po miescie) w trasie jeszce tak dokładnie nie sprawdzałem napisalem 12 bo mialem 80% trasy i 20% po miescie i zaliczyłem korek dosc duzy . no i jamam Q wiec 2 literki wiecje pali od FWD. Od wczoraj mam jekies dziwne szarpania na gazie na vagu pokazaolo mi ze sonda labda dostala kopa jutro jade do gazownika .

Opublikowano

Witam ja mam ten sam silniczek zagazowany tylko nie wnikałem jakiej firmy instalacja jest ale podobno jakas dobra narazie nie nazekam :przebiegly: co do spalania to na trasie od 9 a w miescie to nie bede pisał bo do pracy mam blisko i nawet silnik bobrze sie nie nagrzeje wiec lubi łyknąć dodam ze mam w automacie wiec na trase to nie za duzo :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Już założyłem i mogę napisać coś więcej.

komputer : ESGI2

centralka : ESGI2

zawór tankowania, zawór gazowy, wielozawór, : TOMASETTO

reduktor : ZAVOLI Zeta/S

wtryskiwacze : VALTEK 3ohm (czerwone)

obudowa wielozaworu : IRENE

Spalanie trasa 9-10l , miasto testuje.

... aha - cena 2,8 tys. ( + miła i fachowa obsługa )

Już zakładamy u koleżanki z pracy do A3 1.8 20V rocznik 1997 - tutaj zmieni się reduktor np. Zeta/N, wtryski VALTEK mogą być 1ohm lecz również działać będą świetnie 3ohm.koszt - 2,3 tys.

Opublikowano

witam ja mam ten sam silniczek co ty tylko w automacie i co do spalania to pali mi trasa-9 miasto tylko na zimnym silniku bo do pracy mam blisko wiec piec sie nie rozgrzeje wiec 20 bita :wallbash: na rozgrzanym pewniwe 13-14 nie powiem jak sekwencja ,co do roznicy w mocy-nieodczuwalna :cool1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w a4 miałem sterownik STAG-300, reduktor KME GOLD niby do 340km, wtryski RAIL 1ohm, rurka od butli fi8 przez 70-80tys nie miałem z nią żadnych problemów, ciśnienie stabilne, brak odczuwalnej różnicy miedzy pb a Lpg. Na hamowni wyszła różnica 14km i 15 Nm. Spalanie do 15L.