bar.mag Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 witam dzis po pracy moj BDG nie chcial odpalic to juz drogi raz mi sie zdazylo po drugim kreceniu zaskoczyl a w lusterku zauwazylem siwa chmurke . Panowie co moze byc przyczyna?Dodam ze z rana pali na dotyk i bez chmurek tylko jak go pogonie na trasie to przy wciskaniu troszke zadymi(na czARNO)ale to chyba norma w tych silnikach.pozdrawiam!!!
Gość mmcv Opublikowano 20 Października 2008 Opublikowano 20 Października 2008 u mnei tez przydymi - motor ten sam . Co do zapalania mam nieraz rano tak ze musze ciut ale doslownie ciut dluzej przekrecic gdy temp w okolicach 0 stopni. Po nagrzaniu pali ztyku ... Co moze to powodowac :mysli: ja bym sprawdzil napiecie na akumlatorze, i rozrusznik w takim przypadku zakladajac ze ze swiecami jest wszystko ok - ale wsumie musi byc skoro pali na zimnym... Tak mi jeszcez przyszlo do glowy . Zapala Ci sie kontrolka swiec wtedy chociaz na pol sekundy czy wcale sie nie zapala?
bar.mag Opublikowano 20 Października 2008 Autor Opublikowano 20 Października 2008 Wlasnie zapala sie normalnie tak jak rano,dzisiaj mielismy jakies 18stopni w dzien w holandi wiec to nie tak jak u Ciebie Rozrosznik kreci pozadnie wiec on tez odpada,co do swiec to niewiem mam auto od 5tys kilometrow i byly wymnieniane jakies 40tys temu tak jest w ksiazce.Paliwa zawsze mam wystarczajaco w baku chyba nigdy mi sie niezapalila rezerwa. Zdazylo mi sie to dopiero drugi raz zobaczymy jak bedzie.
Gość mmcv Opublikowano 21 Października 2008 Opublikowano 21 Października 2008 sprawdz jeszcze to ladowanie... dziwna sprawa... Jesli jest nagrzana komora to wystarczy ze swiece sie zapala na 0.5 sekundy i juz mozna paliwo zalewac zeby mieszanka wybuchla...- czyli sinilik odpalil. Hmmm tak jeszcze mysle... z pompa paliwa wszystko wporzadku ?? - w dieslu jest montowana przy silniku ta druga w baku to tylko taka "atrapka". Chyba powinienies zrobic jakies logi bo zdaje mi sie ze poprostu nie odpala bo paliwo nie jest wstrzykiwane do cylindrow i tyle. To by tlumaczylo dlugie krecenie itp . Moze sie przycina a moze poprostu sie zaczyna konczyc.
bar.mag Opublikowano 21 Października 2008 Autor Opublikowano 21 Października 2008 to sie zdarzylo po pracy takze auto stalo jakies 8h.dzisiaj odpalil bez problemu jak i rano tak i po pracy.Bylem w serwisie w holandi,sprawdzali auto i zadnych bledow nie bylo tylko po wymianie rozrzadu kat wtrysku powinien byc na 2stopnie a jest na okolo 3 doradzili mi zeby wrocic do goscia ktory robil rozrzad co by ustawil tak jakma byc i bedzie po sprawie.
Gość mmcv Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 no to moze byc i to . dobrze wiedziec. p.s. ile Cie wyszla rozrucha?
Rekomendowane odpowiedzi