skone Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 witam z prawej strony chłodnicy mam jakas małom nieszczelnosc nie wiem z kad to sie wzielo ale mniejsza z tym... nie jest to jakis duzy problem ale poprostu widac ze sie tam poci... ;/ czy konieczna jest wymiana calej chlodnicy ?? czy istnieje jakis uszczelniacz ktory moglby w tym pomoc i to uszczelnic ??
Mesiah Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Żaden uszczelniacz. Nie leje się takich rzeczy bo to i tak prawie nic nie daje a zakitujesz sobie cały układ. Upewnij się czy to chłodnica i ja wymień na nową najlepiej firmy nissens bo te zamienniki po 150zł z allegro to syf i 2-3 na 10 szt ciekną od nowości. Ogólnie dobrze przejrzyj chłodnicę. Moja wyglądała bdb z góry ale jak robiłem sobie rozrząd i zdjąłem chłodniczkę klimy to się przeraziłem. Cały dół zgnity i też była mokra. Założyłem nissensa i jest git. Jakość wzorowa i wszystko pasuje jak ori + fakt, że przysłali mi tą o podwyższonej wydajności bo była prawie dwa razy grubsza. Lato + korki + klima i maks 86-88C na klimatroniku. Polecam. Edytowane 15 Maja 2015 przez Mesiah
rafal9119 Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Co masz kombinować z uszczelnianiem chłodnicy to lepiej kup jakiś zamiennik . np taka http://allegro.pl/chlodnica-wody-vw-passat-b5-audi-a4-a6-1-9-tdi-1-8-i4819494596.html u mnie na starym b5 miałem taka sama tylko że 4 lata temu kosztowała ona 170zł i do dziś nie dzieje sie nic z nią.
Mesiah Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) A ja w B4 przerobiłem 3 takie chłodnice. Dwie pierwsze ciekły od razu. Przysłali 3 i wydawało się ok. Gdzieś po pół roku z prawej strony zobaczyłem biały osad. Kolejna rozszczelniła się przy rdzeniu. Jak się dobrze trafi to może i posłuży ale ja już dawno się nauczyłem , że szkoda moich nerwów na najtańszy shit. Tyczy się to wszystkiego. No ale jak widać ponad 100szt sprzedanych. Ludzie teraz kupują tylko takie wynalazki. Pewnie z 30-40szt wróci na wymianę. Zapłacić mechanikowi za montaż nowej , następnie za demontaż na wymianę jak się rozszczelni i kolejny montaż jak przyjdzie z wymiany. Wyjdzie cena jak za nissensa a jeździć będziecie na bombie zegarowej. Kumpel handlował tym szmelcem w moim mieście (trochę drożej ok 120-130zł) i w końcu zrezygnował i nawet tego nie sprowadza bo ludzie ciągle z pretensjami to zwracali. Jeśli ktoś nalega to ściągnie żeby nie stracić klienta ale wszystkim odradza. Edytowane 15 Maja 2015 przez Mesiah
rafal9119 Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 po pierwsze primo takiego czegoś nie kupuje sie na allegro tylko w pobliskim sklepie. na allegro to co trzecia rzecz jest zje.. i sa problemy z reklamacja
Rekomendowane odpowiedzi