Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak obniżyć Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam pytanie, posiadam Audi a4 b5 quattro z silnikiem 1.9 tdi. Chciałbym odrobine obnizyc swój samochód (-40). Myślałem o zakupie uzywanych sprężyn obniżających, ale dotychczas dzwoniac do ludzi którzy takie oferuja nie sa mi w stanie powiedziec czy te z ośki ( takich jest najwiecej ) pasują do quattro. Chciałbym właśnie spytać jak jest z tymi spręzynami, bo nie ukrywam w temacie zawieszeń jestem troche na bakier, a chciałbym żeby moja "Adźka" ładnie wyglądała :)

Opublikowano

nie pasują zamiennie, w Q z tyłu jest inne zawieszenie.

Opublikowano
  • Autor

w takim razie zobrazowałby mi ktoś róznice miedzy Ośka a Quattro? :)

Opublikowano

To całkiem inne sprężyny, ponieważ amortyzator wraz z jego mocowaniem górnym także jest inny.

Generalnie sprężyna w quattro jest tak mocowana, że dochodzi prawie do dolnego "ucha" na amortyzatorze, a w ośce dolna krawędź sprężyny jest gdzieś w połowie amortyzatora.

Sam amortyzator z ośki na górze jest zakończony trzpieniem a Quattro ma "ucho" na obu końcach.

Musisz niestety szukać sprężyn przeznaczonych do wersji z Quattro.

Wpisz sobie w wyszukiwarce choćby " tylny amortyzator a4 b5 quattro" i "tylny amorytzator a4 b5". Różnice są widoczne gołym okiem.

Opublikowano
  • Autor

To całkiem inne sprężyny, ponieważ amortyzator wraz z jego mocowaniem górnym także jest inny.

Generalnie sprężyna w quattro jest tak mocowana, że dochodzi prawie do dolnego "ucha" na amortyzatorze, a w ośce dolna krawędź sprężyny jest gdzieś w połowie amortyzatora.

Sam amortyzator z ośki na górze jest zakończony trzpieniem a Quattro ma "ucho" na obu końcach.

Musisz niestety szukać sprężyn przeznaczonych do wersji z Quattro.

Wpisz sobie w wyszukiwarce choćby " tylny amortyzator a4 b5 quattro" i "tylny amorytzator a4 b5". Różnice są widoczne gołym okiem.

Ok bardzo dziękuje :)

Opublikowano

A jak z doborem sprężyn używek?Znalazłem na olx sprężyny takie jak moje,tylko ze maja jeden ten sam numer.Drugi numer różni się końcówką.Będzie różnica?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka